Porta a Porta: Obre la porta al Reciclatge

Dilluns, 23 de maig de 2022 a les 00:00

Des del 13 de juny de 2022, Sant Quinti de Mediona compta amb un nou sistema de recollida de deixalles: el model porta a porta de quatre fraccions amb la incorporació de la tecnologia SMART. La recollida, que s'estava fent de la fracció resta i de la fracció orgànica, es va ampliar a les fraccions envasos i al paper i cartró.

Què és el PaP?

El sistema consisteix en deixar els residus, prèviament seleccionats a casa, davant del portal del vostre domicili utilitzant els cubells amb TAG (xip) destinats per a cada fracció, segons un calendari establert. El vidre es continua recollint de la manera convencional, a través de contenidors fixes ubicats en diferents punts del municipi. 

Per què aquest model?

La recollida de residus porta a porta és un model molt consolidat al nostre municipi. Quan es va posar en marxa va ser amb un objectiu clar, incrementar en quantitat i qualitat els nostres percentatges de recollida selectiva.  Amb el sistema en quatre fraccions volem millorar el model i continuar treballant  per arribar als objectius que ens marca la Unió Europea.

El nostre objectiu és arribar al 75% de selecció de residus

El sistema ens permet separar millor els residus en origen i amb la col·laboració de tothom aconseguir millors xifres de reciclatge. Com més bé fem la tria, menys quantitat de deixalles portem a l’abocador.

Calendari

Com funciona?

Cada domicili disposa de 3 cubells amb TAG (xip) per treure els residus a la via pública, més un d'orgànica reixat per la cuina. La tecnologia del TAG permet a l'usuari, a través de l'aplicació ciutadana APP W-CITY (diponible per IOS i Android), fer un seguiment de les seves aportacions i comprovar si hi ha incidències per tal de millorar la recollida selectiva, i així poder donar una atenció a l'usuari més personalitzada.

   

Podeu obtenir més informació descarregant l' APP W-CITY (diponible per IOS i Android)  

Àrees tancades amb control d'accés

Per facilitar la recollida i per casos especials s'han habilitat àrees tancades de contenidors amb control d'accés limitat. Sant Quintí de Mediona disposa de 2 punts ubicats a les Deus i  al carrer Bòria.  Aquestes àrees només es poden utilitzar en casos d'emergència i tenen una limitació d'us de 12 vegades l'any per habitatges.

Atenció al ciutadà i serveis

Oficina d’informació

Tots els dilluns

9 h a 12 h.

Escoles de Baix (Av. Catalunya, 13).

93 891 16 22

obrelaporta@mancomunitat.cat

Deixalleria

Dilluns, dijous i dissabte

9.30 h a 13.30 h.

Dimarts i divendres:

Octubre-març: 15.30 h a 18 h

Abril-setembre: 17.30 h a 20 h

Ubicada al camí del camp de tir de Sant Pere de Riudebitlles (sota el cementiri).

Recollida de mobles i electrodomèstics

93 899 80 28

 

Darrera actualització: 17.05.2023 | 13:11