Porta a Porta: Obre la porta al Reciclatge

Dilluns, 23 de de maig de 2022 a les 00:00

Presentació

Benvolguts veïns i veïnes,

El 13 de juny començarà a Sant Quinti de Mediona un nou sistema de recollida de deixalles: el model porta a porta de quatre fraccions amb la incorporació de la tecnologia SMART. A l'actualitat, ja s'està fent la recollida porta a porta de la fracció resta i de la fracció orgànica i ampliem la recollida a les fraccions envasos i al paper i cartró. El sistema consistirà a deixar els residus, prèviament seleccionats a casa, davant del portal del vostre domicili utilitzant els cubells amb TAG (xip) destinats per a cada fracció, segons un calendari establert.

Per iniciar aquest sistema, els dies posteriors a la primera recollida traurem tots els contenidors dels carrers a excepció dels contenidors de vidre que es recolliran de manera habitual.

Dintre d’aquest nou sistema també es preveuen àrees tancades amb control d’accés destinades a resoldre situacions o problemes puntuals: vacances, segones residències, etc.

Amb aquest canvi busquem millorar els percentatges de recollida selectiva i així complir amb els objectius que marca la Unió Europea. L’objectiu conjunt és el d’arribar al 75% de selecció de residus i per això necessitem la vostra col·laboració.

Per explicar-vos com funcionarà i resoldre tots els vostres dubtes, us convidem a assistir a les sessions informatives i posteriorment a recollir els nous cubells i materials informatius. Al díptic adjunt podreu consultar les dates i hores de les sessions informatives i el lloc i horaris del punt de recollida de tots els nous recursos . Per recollir els materials, cal que porteu emplenat el formulari.

Si teniu dubtes, podeu trucar al número d’atenció a l’usuari 93 891 16 22.


Informació campanya

 

Què hi podem fer?

La recollida de residus porta a porta és un model molt consolidat al nostre municipi. Quan es va posar en marxa aquest model va ser amb un objectiu clar, incrementar en quantitat i qualitat els nostres percentatges de recollida selectiva.  Ara volem millorar el model i continuar treballant  per arribar als objectius que ens marca la Unió Europea.

El nostre objectiu és arribar al 75% de selecció de residus

Aquest nou sistema de recollida ens permet separar millor els residus en origen i amb la col·laboració de tothom aconseguir millors xifres de reciclatge. Com més bé fem la tria, menys quilos portem a l’abocador.

Què és?

El sistema porta a porta (PaP) és una recollida dels residus a la porta del domicili. Cada dia es retira la fracció que toca dins del cubell corresponent segons el calendari establert. A l'actualitat, ja s'està fent la recollida de la fracció rebuig i de la fracció orgànica i ara ampliem la recollida porta a porta  als envasos i al paper i cartró. 

Uns dies després de la implantació del nou sistema de recollida, es retiraran els contenidors del carrer excepte el del vidre que es recollirà de la manera habitual.

Calendari

Com funciona?

Cada domicili disposarà de 3 cubells amb TAG (xip) per treure els residus a la via pública, més un d'orgànica reixat per la cuina.La tecnologia del TAG permetrà a l'usuari, a través de l'aplicació ciutadana APP W-CITY (diponible per IOS i Android), fer un seguiment de les seves aportacions i comprovar si hi ha incidències per tal de millorar la recollida selectiva, i així poder donar una atenció a l'usuari més personalitzada.

   

Decarrega APP W-CITY (diponible per IOS i Android)  

Àrees tancades amb control d'accés

Per facilitar la recollida i per casos especials s'habilitaran àrees tancades de contenidors amb control d'accés limitat. Sant Quintí de Mediona disposarà de 2 àrees tancades amb control d'accés ubicades, una a Les Deus i i l'altra al carrer Bòria.  Aquestes àrees només es podran utilitzar en casos d'emergència i tindran una limitació d'us de 12 vegades l'any per habitatges.

Darrera actualització: 26.05.2022 | 22:05