Joan Amades dins del Costumari Català va recollir moltes receptes de cuina popular i tradicional que es feien al país. Gràcies a això hem conservat molts plats diferents que, sense ell, s’haguessin perdut.
Aquest insigne folklorista va casar-se amb la quintinenca Enriqueta Mallofre i des d’aquell moment l’arrelament d’Amades amb la nostra vila ja va ser ferm i ha constituït un actiu més de Sant Quintí.
Hem recopilat de la mà de la Fundació Alícia, les receptes del Costumari Català que feien referència als plats tradicionals de la zona de Sant Quintí i l’Alt Penedès.
A aquesta cuina se l’ha denominat conceptualment com a Cuina Amades, i és l’expressió dels valors que conté la cuina popular i tradicional, que en la societat actual costen de trobar, com ara el consum dels productes de temporada, de proximitat —de la terra— de km 0; de qualitat; d’aliments poc processats; de “foc lent” —que les coses es coguin a poc a poc, sense presses per mantenir les seves propietats—; de compartir les menges a la taula; de sabor autèntic; etc.
Sant Quintí vol oferir aquesta cuina, de bon grat, generosa i hospitalàriament al visitant a través dels restauradors, productors i elaboradors locals.
Cargols Peterrallada
Àpat de mar
Figures de pa
Sopa torrada
Gall de Nadal
Xató
I al llarg de tot l'any pots tastar-la als establiments següents:
Gabiretxe
Bar Les Deus Aventura
Bar Xamaio
Restaurant L'Amagat
Carquinyolis Escalfet