Agermanament Lacq-Audéjos

Lacq-Audéjos és un municipi del Sud oest de França, dins del departament Pirineus Atlàntics, de la regió d’Aquitània. Amb una població de 725 habitants l’any 2013.

Sant Quintí de Mediona i Lacq-Audéjos es van agermanar el 18 de juny de 1988 signant el document d’agermanament, que diu així:
“Nosaltres, alcaldes de Lacq-Audéjos i Sant Quintí de Mediona, lliurement escollits pels sufragis dels nostres ciutadans, i segurs de respondre als desitjos de la població:

- En aquest dia prenem l’acord solemne d’establir lligams permanents entre els municipis de les nostres viles i d’afavorir en totes ocasions els bescanvis entre els habitants, per desenvolupar el viu sentiment de la fraternitat europea per a una entesa recíproca i cordial, i d’unir els esforços per afavorir per tots els mitjans l’èxit de la unitat europea, necessària empresa de pau i de prosperitat”.

Des del 1986 hi ha hagut molts intercanvis entre els dos municipis, es duen a terme entre les dues comunitats cada dos anys, una vegada a cada lloc.

L'any 2014 es va inaugurar a Sant Quintí la plaça Lacq-Audéjos, en ple intercanvi i en presència de les autoritats de la vila francesa i dels habitants de Lacq que havien participat en l’intercanvi. Aquest esdeveniment es va aprofitar per fer la renovació del compromís de l’agermanament, 25 anys després del document original.

Web municipal de Lacq-Audéjos

Darrera actualització: 26.11.2020 | 13:15
Darrera actualització: 26.11.2020 | 13:15