Sant Quintí inicia la campanya “Obre la porta al reciclatge”

Dijous, 17 de febrer de 2022 a les 00:00

L’Ajuntament, en col·laboració amb la Mancomunitat Penedès-Garraf i el suport de l’Agència de Residus de Catalunya, en els propers mesos començarà a aplicar millores al servei de recollida porta a porta.

Prèviament a l’aplicació dels canvis, s’ha organitzat una campanya de sensibilització que consisteix en dues accions al municipi: la instal·lació de dos punts informatius a la via pública (al Portal i davant de l’Institut-Escola) i, també, la visita individualitzada de personal acreditat als habitatges. Les actuacions tenen l’objectiu d’informar als veïns i veïnes, resoldre els dubtes amb relació al sistema de recollida de residus i rebre opinions i suggeriments per millorar el servei.

Els canvis que s’introduiran al servei durant els propers mesos són:

Primerament, la incorporació de la tecnologia en el procés de gestió dels residus, que permetrà obtenir més dades durant tot el procés de recollida: quins habitatges participen, coneixement d’incidències, seguiment en directe, etc. Gràcies a aquesta millora obtindrem un major control del funcionament del sistema.

En segon lloc, l’ampliació de les fraccions recollides porta a porta. A partir d’ara, també s’afegeixen a la recollida les fraccions d’envasos lleugers i del paper i cartró. Aquests canvis aniran acompanyats de nous recursos, tan materials -amb nous cubells per a les diferents fraccions de residus- com informatius.

L’aplicació d’aquestes millores pretén augmentar els nivells de reciclatge i avançar en la implementació d’una taxa d’escombraries més justa al municipi.

Darrera actualització: 17.02.2022 | 10:51