L’Ajuntament impulsa un projecte de masoveria urbana

Dimecres, 28 de de juliol de 2021 a les 00:00

La prova pilot està projectada en dos habitatges buits i en desús de l'immoble de la Casa General Weyler.

L'Ajuntament de Sant Quintí de Mediona amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona ha elaborat l’estudi de viabilitat d’un projecte de masoveria urbana en dos habitatges buits i en desús de l'immoble de la Casa del General Weyler, un edifici d'habitatges de propietat municipal, que presenta deficiències en l’envolupant i en les zones comunes. L’edifici va ser construït entre els segles XVIII-XIX i antigament havia estat un hostal.

Amb l’adequació d’aquests habitatges buits es vol donar resposta a la problemàtica de la manca d’oferta d’habitatges de lloguer a preus assequibles, fet que fa que la població jove marxi a d’altres municipis de la comarca. D’aquí que l’Ajuntament de Sant Quintí de Mediona hagi volgut impulsar aquesta prova pilot de masoveria urbana en aquests habitatges del qual n’és el titular.

Així, d’acord amb el projecte de masoveria urbana, les obres d’adequació dels elements comuns amb deficiències de l’edifici seran assumides pel mateix ajuntament. En aquest cas, la Diputació de Barcelona ha concedit a l'ajuntament un ajut econòmic de 40.000 EUR per arranjar la teulada de l'edifici.  Pel que fa a les obres d'interior dels habitatges, l'ajuntament acotarà les obres pròpies dels masovers per tal de seguir uns requisits mínims. Els contractes de masoveria urbana permeten accedir a un habitatge de manera més assequible pagant una part del lloguer a través de la realització de les obres d’arranjament que necessiti l’habitatge i que prèviament s’hagi pactat amb la propietat.

Aquesta primera experiència en masoveria urbana servirà per donar a conèixer aquest model d’accés a l’habitatge a la població facilitant, d’aquesta manera, que l’experiència es pugui replicar a través de la intermediació entre privats i la creació d’una borsa de persones masoveres i propietàries.


Consulta el tríptic de la masoveria urbana per a saber-ne més o descarrega'l per fer-ne difusió.


Darrera actualització: 27.07.2021 | 23:15