La vila recupera activitats tradicionals de Nadal per dinamitzar la vida al carrer durant les festes

Divendres, 1 de desembre de 2023 a les 00:00

Des d'ara, podeu consultar les activitats de Nadal que organitzem tant des de l'Ajuntament com des dels equipaments municipals i entitats i agrupacions de la vila d'un cop d'ull en aquest cartell.

La vila recuperarà el dissabte 16 de desembre el Mercat de Nadal que s’havia celebrat en edicions anteriors amb la participació d’entitats i establiments locals del municipi. Es tracta d’un mercat de proximitat i en petit format que tindrà lloc en el marc del mercat setmanal que se celebra a El Portal (c/ Pi i Margall), i que comptarà amb les actuacions de les corals Terpsícore i Quinticanta, que faran un recorregut pels carrers de la vila passant per l’Av. Montserrat. El mercat es durà a terme de 9:00h a 14:00h.

En aquesta línia, Sant Quintí també recuperarà aquest any el Concurs de Pessebres, on podran participar els residents del municipi exposant, en ubicacions visibles per al públic, els seus pessebres particulars amb la mirada posada en el concepte definit pel destacat etnòleg i folklorista català Joan Amades. Es valoraran diversos aspectes com la creativitat, els materials utilitzats i la pròpia composició a càrrec d’un jurat designat. Les inscripcions es poden fer a l’Ajuntament fins al 21 de desembre i els pessebres hauran d’estar exposats fins al 6 de gener de 2024. 

“Fes-t’hi_vern”, el casal d’activitats per a infants 

Aquest any, també es tornarà a oferir un casal d’activitats per a infants que incorporarà diverses novetats. Enguany serà gratuït i oferirà, per primer cop, una zona per a nadons on es treballarà amb activitats lúdiques adreçades a la primera infància. Les activitats del casal es distribuiran, com és habitual, en 4 àrees (esports, creativa i primera infància, musical i electrònica). Estarà obert el 27, 28 i 29 de desembre i el 2, 3 i 4 de gener, l’últim dia, tindrà lloc una festa de tancament amb inflables, un espectacle infantil, una xocolatada i una activitat participativa de pintura d’un mural.

Solidaris amb La Marató

En el marc de les activitats de Nadal també hi ha les activitats solidàries organitzades en el marc de La Marató de TV3, que enguany està dedicada a la salut sexual i reproductiva. L’entitat Ferafoc organitza, per la seva banda, una tarda de jocs de taula al Centre Cultural El Jardí el dissabte 16 de desembre de 16:00h a 20:00h; i ’Ajuntament de Sant Quintí impulsa, el proper diumenge 17 de desembre, una caminada a la Font del Barber (9:00h) i una sessió de zumba (12:00h). A més, també s’organitzen activitats solidàries al Casal Municipal de la Gent Gran Joan Amades i les Corals Terpsícore i la Coral Quinticanta oferiran un Concert de Nadal el mateix dia, a les 11.15 h a l’Església.

L’Ajuntament de Sant Quintí de Mediona ha editat un cartell amb la programació de Nadal on també hi consten les activitats organitzades per les entitats i agrupacions de la vila i els equipaments municipals, i s’hi recullen els actes tradicionals d’aquestes festes, com la cavalcada de Reis o el Pessebre Vivent. Més informació aquí.

Darrera actualització: 13.12.2023 | 18:55

Imatges