Campanyes sensibilització i civisme

Diumenge, 2 d'abril de 2023 a les 00:00

Els nostres peluts formen part de l’esglaó dèbil i vulnerable de la societat. Les campanyes de sensibilització inclouen fires i festes que promouen l’adopció, l’educació i la conscienciació contra el mal tractament animal.

Campanyes de sensibilització

En aquests llocs de trobada animalista hi concorren des d’associacions i protectores d’animals de companyia fins a entitats que parlen de comportament, rescat i assessorament per les adopcions, etc. També es focalitzen en integrar els animals perquè donin suport a les persones més vulnerables. En la majoria d’aquestes fires i festes es presenten gossos disponibles de ser adoptats i en algunes també es presenten a gats.

Cada any, a tot Catalunya, s’abandonen més de 100.000 animals de companyia (la majoria gossos i gats) dels quals aproximadament un 40% acaben sent adoptats, i entre un 20% i 25% són retornats als seus amos. Els altres són portats a cases d’acollida, es queden a protectores o acaben morint. La multa per abandonament d’un animal de companyia és de 401€ a 2.000€, i les faltes molt greus, com els maltractaments, de 2.001€ a 20.000€.

La Festa dels Animals

El municipi ha celebrat dues edicions de la Festa dels Animals, aquesta fira està dedicada als animals de companyia, la tinença responsable i la promoció de l'adopció, a més d'exposar productes enfocats a les nostres mascotes.

Campanyes de civisme

Les mascotes tot i la seva intel·ligència, no poden fer una sèrie de coses que són responsabilitat de la persona propietària.

Els orins dels gossos provoquen moltes molèsties: males olors, degradació del mobiliari urbà, etc. també, suposen un risc per a la salut dels infants quant l’animal defeca en un parc o en un lloc on hi solen haver criatures. Per això, quan es passeja un gos pel carrer s’han d’adoptar les mesures necessàries perquè aquest no embruti amb les seves deposicions els espais públics.

"Recull el que és teu"

La campanya feta per l’Ajuntament amb el lema “Recull el que és teu” pretén conscienciar sobre la importància de recollir les femtes dels espais públics. També s’obsequia als propietaris dels gossos censats amb una ampolla per aigua pels orins i bosses pels excrements, a recollir a l’Ajuntament.

Informa-te'n aquí.

Darrera actualització: 25.04.2023 | 12:51