Abeurador del carrer Joan Sardà

"Aquest abeurador és un dels testimonis del passat.

Aquest abeurador va ser, fins als anys 70 del segle XX, un lloc d’aturada pels assedegats animals que arrossegaven els carros que, durant segles, van circular pels carrers d’aquesta vila. Amb la desaparició d’aquest mitjà de transport, aquesta estructura va quedar tapada fins que es va recuperar l’any 1997. Abans hi havia una pica de pedra més fonda que s’omplia amb l’aigua que baixava del rec de Dalt. Aquest rec era el més important de Sant Quintí i amb el cabal que portava es podia regar una gran extensió de terres, gràcies a una considerable xarxa de filloles, o recs secundaris, com la que baixava fins a aquest abeurador.

Ara algun tram del rec ha quedat inservible. Per aquest motiu no es pot gaudir d’aquella agradable simfonia de sons que produïa l’aigua quan circulava per tots aquests recs ni rebre els esquitxos que se’n desprenien quan saltava algun desnivell. Eren altres temps, quan Sant Quintí gaudia d’una gran popularitat gràcies a l’aigua.

Al carrer del Salt hi ha un altre abeurador. Aquests dos elements són els darrers testimonis d’un passat desconegut per a molta gent i que volem evitar que quedi aviat en l’oblit més absolut.”

Darrera actualització: 14.06.2018 | 12:33