Les Deus

Un dels elements que ha fet més popular la vila de Sant Quintí és l’aigua la qual ha aportat riquesa i prosperitat els seus habitants. La força erosiva de l’aigua ha modelat el relleu fins a donar-li aquestes formes tant peculiars que es poden veure al paratge de les Deus, indret en que s’han descobert les restes prehistòriques que demostren que era un lloc ja freqüentat pels éssers humans des d’antic.

A Sant Quintí hi havien moltes fonts i la presència de l’aigua era constant gràcies a l’extensa xarxa de recs que la distribuïen per bona part de les terres més baixes del terme pròximes al riu, inclòs el nucli urbà.

A principis del s. XX, el fenomen de l’estiueig va convertir aquesta vila en un pol d’atracció per a famílies benestants, les quals cercaven llocs en contacte directe amb la natura i amb força aigua. La importància i la popularitat que havia adquirit l’aigua a la vila va ser un factor a tenir en compte a l’inici de la guerra civil (1936-39), quan es va decidir canviar els noms dels municipis que tinguessin alguna connotació religiosa. Sant Quintí va passar a dir-se Aigüesbones.

A mitjans del segle XX, però, encara eren poques les persones que anaven a passejar-se o banyar-se a les Deus. No fou fins l’any 1954 quan, amb el descobriment de les grutes i la inauguració de les fonts, aquest indret es va convertir en un reclam turístic molt important.

Passeig de Les Deus - 08777 Sant Quintí de Mediona - Barcelona (Catalunya)
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 05.11.2022 | 12:15

Documents

Imatges