Sant Quintí en veu de dona

Us proposem una ruta històrica amb diferents parades que permet entendre com era la vida a l’època a través del patrimoni immaterial dels records de diverses dones quitinenques. La veu d'aquestes dones és la que ens trasllada, a través de la seva experiència de vida, a les llars i la realitat quotidiana d’una època en què van ser pal de paller. Des de Les Deus com a símbol identitari de Sant quintí “en aquella època deien que les Deus era l’Oasi del Penedès” -explica una de les participants-, passant per l’educació, l’àmbit laboral, el comerç i la vida cultural, “som filles d’aquí i sempre hem treballat pel poble, ens estimem Sant Quintí” -declaren en els testimonials-.

A partir de codis QR que es localitzen en punts emblemàtics del municipi, com el casc antic o El Jardí, es podran visualitzar les entrevistes a les quintinenques Roser Poch, Montserrat Saumell, Rosa Pons, Magdalena Pont, Maria Gual i Maria Àngela Monera.

Sant Quintí en veu de dona s’emmarca en el compromís per preservar la memòria històrica de la vila, en aquest cas, a través dels testimonis orals dels seus propis vilatans, mantenint viva la memòria d’una època per la que encara comptem amb testimonis orals de valor. La ruta històrica s’ha impulsat amb la col·laboració de BancMemòria.cat i el Pacte d’Estat contra la violència de gènere.
 

+INFO:
Descarrega el fulletó de la ruta en pdf. Ves als punts indicats i trobaràs a cada punt un plafó amb més informació i un QR per accedir a cadascun dels vídeos.

Si ho prefereixes trobaràs els continguts i el mapa digital de la ruta a https://santquintienveudedona.cat/

Darrera actualització: 11.04.2024 | 12:27