Un nou camí sostenible, proposta guanyadora dels primers pressupostos participatius de Sant Quintí

Dimecres, 9 de de març de 2022 a les 20:00

Del dilluns 28 de febrer al diumenge 6 de març, 158 persones empadronades a Sant Quintí de Mediona majors de16 anys van votar a la convocatòria dels pressupostos participatius.

El projecte guanyador ha estat el camí sostenible del nucli urbà fins al camí de la Noguera, amb 94 vots. Es tractarà d’una passarel·la lateral, amb una amplada de 1,20 metres, des de la sortida del carrer de la Bòria fins l’encreuament del camí de la Noguera. Incorporarà unes balisses solars i una barrera de protecció de fusta, per garantir la seguretat dels vianants. Aquesta inversió suposa un cost aproximat de 30.000 euros, l’import destinat en aquesta primera edició del pressupost participatiu.  

Els veïns i veïnes han donat suport fins a dues propostes dels altres sis projectes finalistes validats per l’equip tècnic: construcció d’una pista de pàdel a la Soleia amb sistema d’il·luminació de baix consum (55 vots), adequació d’un nou espai per a joves (31 vots), la instal·lació de plaques fotovoltaiques al pavelló esportiu per autoconsum (31 vots), la climatització de l’escola de música municipal Mpssèn Pla (29 vots) i l’arranjament d’una pista de skate amb materials sostenibles (9 vots).

L’Ajuntament va habilitar dos punts de votació per afavorir la participació a tota la població. En primer lloc, una urna al punt d’informació on van venir a votar presencialment 52 ciutadans i, també, la plataforma en línia Participa 311 que va recollir votacions de 106 participants.

El consistori fa una valoració molt positiva de la primera edició dels pressupostos participatius i assegura la seva continuïtat per implicar la ciutadania en la presa de decisions, així apostant per la democràcia participativa.

Darrera actualització: 09.03.2022 | 20:30