Suma't a donar sang

Dijous, 13 d'octubre de 2022 a les 00:00

En les últimes setmanes, les donacions de sang han estat més baixes del que es preveia. Entre tots podem revertir aquesta situació: vine a donar sang el diumenge 23 d'octubre al Casal Municipal Joan Amades de 10 h a 14 h. Reserva llitera aquí.

L’activitat als hospitals catalans s’ha mantingut estable de manera que les reserves del Banc de Sang i Teixits han anat disminuint i avui compta amb sang per a 4 dies, quan l’òptim seria tenir-ne per a 8. 

Per remuntar les donacions, i en previsió del pont de l’u de novembre, el Banc de Sang insisteix en la necessitat que la població que es trobi bé de salut vagi a donar sang durant els propers dies.

Caldrien 1.100 donacions diàries per recuperar les reserves de sang i encarar l’últim trimestre de l’any.

Qui pot donar sang?

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut sempre que:

  • Tingui entre 18 i 70 anys
  • Pesi 50 quilos o més
  • En cas de ser dona, que no estigui embarassada

Les persones que mai hagin donat sang i tinguin dubte de si poden donar-ne, tenen l’opció d’escriure al WhatsApp del Banc de Sang 677 07 17 56, a les xarxes socials @donarsang o bé a atencioaldonant@bst.cat. També poden trucar al 93 557 35 66.

A més, qui hagi anat a l’estranger pot consultar prèviament el web www.donarsang.gencat.cat/viatges per comprovar si hi ha algun impediment per donar sang..

Darrera actualització: 13.10.2022 | 13:10