S'instal·la una minideixalleria a la Pallissa Roja

Dilluns, 14 de juny de 2021 a les 00:00

Es tracta d'una minideixalleria per la recollida de petits residus amb l'objectiu de fomentar i facilitar el reciclatge.

Des d'aquest dimecres passat la ciutadania ja té un lloc fix on deixar diferents residus sense necessitat d'haver de desplaçar-se a la deixalleria mancomunada amb Sant Pere de Riudebitlles. Concretament, s'ha instal·lat una minideixalleria ubicada a la plaça de Pallissa Roja i entre les diferents fraccions que s'hi poden deixar hi ha cds i dvds, cartutxos d'impressora, aparells elèctrics i electrodomèstics, piles i bateries, bombetes LED i bombetes de tot tipus.

S'ha contractat a l'empresa Blipvert SL. l'adquisició en règim de lloguer de la minideixalleria i la seva gestió anual per la quantitat 1.293,60 EUR. que inclou la recollida i tractament dels residus, assegurança a tot risc així com la neteja periòdica d'aquesta. També s'ha contractat el disseny de les capçeleres i la imatge personalitzada de la minideixalleria.

En paral·lel, es recorda a la ciutadania que a Sant Quintí la recollida de residus es fa amb un sistema mixt, en el que les fraccions orgànica i rebuig es recullen casa per casa. L'orgànica els dimarts, dijous i diumenges, i el rebuig els divendres, en tots dos casos la recollida s'inicia a partir de les 22h. La resta de fraccions, és a dir, els envasos, el vidre i el paper i cartró es recullen en contenidor. A banda d'això, ben aviat s'anunciaran canvis en el sistema de recollida motivats per una nova licitació per part de la Mancomunitat de municipis Penedès-Garraf.

A més a més, és possible sol·licitar a l'Ajuntament pels canals habituals la recollida a domicili d'andròmines i restes vegetals de jardí. 

Per últim, la resta de residus es poden portar a la deixalleria que Sant Quintí té mancomunada amb Sant Pere de Riudebitlles i que s'ubica a la població veïna. El seu horari d'estiu és: dilluns, dijous i dissabte de 9.30 a 13.30, i dimarts i divendres de 17.30 a 20h. 

Darrera actualització: 13.06.2021 | 23:06