Sant Quintí torna a celebrar la fira Mata-Degolla

Dijous, 11 de novembre de 2021 a les 15:00

El diumenge 14 de novembre es celebrarà la tretzena edició de la fira Mata-Degolla, enguany adaptada a les mesures de seguretat i prevenció COVID-19. 

A principis de 1714 les tropes borbòniques van exigir un impost a la Vegueria de Vilafranca per a poder mantenir les seves tropes, però cap municipi del Penedès el va pagar. Així doncs, el bàndol borbònic va enviar un grup de soldats amb l’objectiu de cobrar aquest impost, però a Sant Martí Sarroca un grup de pagesos els va emboscar i matar. Les tensions van augmentar i el duc de Pòpuli va enviar a 2.500 soldats a Sant Quintí de Mediona per acabar amb els rebels, com a represàlia.

L’exèrcit borbònic va entrar a mata-degolla a la vila el 10 de gener de 1714, és a dir,  matant a tothom qui es va trobar per davant i cremant gairebé totes les cases. Aquests fets històrics donen el nom a la fira, una de les més antigues de Catalunya.

Durant tot el matí, el nucli antic del municipi es convertirà en una recreació de l’època i els visitants podran gaudir de diverses activitats: un esmorzar popular, el mercat de productes artesans, la presentació del llibre Sant Quintí essencial, a càrrec de l’Institut d’Estudis Quintinencs, els jocs gegants del Mata-Degolla i la xarranca quintinenca del mil·lenari “1.000 salts d’alegria”. També, es comptarà amb la recreació de la vida dels soldats al campament militar  i la participació del ball d’en Serrallonga de Sant Quintí de Mediona.

 

Darrera actualització: 11.11.2021 | 15:30