Sant Quintí s’afegeix a la commemoració del Dia Internacional de l’Holocaust

Dimecres, 27 de gener de 2021 a les 00:00

Sant Quintí de Mediona se suma a la Commemoració del Dia Internacional en memòria de les Víctimes de l'Holocaust. L’objectiu d’aquest dia internacional és recordar les víctimes dels genocidis perpetrats pels règims nazis i feixistes del segle XX i, al mateix temps, combatre les idees que neguen l’holocaust i als qui que propaguen la ideologia feixista i nazi en l’actualitat.

Tanmateix  dins aquest context es vol recordar a dos quintienencs que van morir a Mauthausen -Gusen:

  • RAMON TORRES BALADA: Exiliat el 1939. Deportat  el 1941 a  MAUTHAUSEN. Assassinat el 01-04-1943 a GUSEN
  • PERE VALLVERDÚ ROS: Exiliat el 1939. Deportat el 1941 a MAUTHAUSEN. Assassinat el 30-12-1941 a GUSEN

Per aquest motiu des de l'Ajuntament s’ha sol.licitat a Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya adherir-nos al projecte Stolpersteine en memòria d'aquest dos quintinencs.

Stolpersteine: Paraula alemanya que significa «pedres, llambordes o llambordins de topada o per ensopegar».

La commemoració del Dia Internacional de l’Holocaust serveix tant per recordar aquests quintinenc, com a la resta de les víctimes de l’holocaust, i per al mateix temps preservar la memòria dels deportats i dignificar el seu record.

Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust , 27 de gener  

L’any 2005, l’Assemblea General de les Nacions Unides proclamava el 27 de gener com a Dia Internacional de Commemoració Anual en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust per commemorar l’alliberament  per part de les forces soviètiques del camp d’extermini d’Auschwitz-Birkneau, l’any 1945. Coincidint amb aquest 76è aniversari i per evitar que una barbàrie com aquesta torni a passar, s’homenatgen, un any més, les víctimes del genocidi dut a terme pels nazis.

PARTICIPACIÓ VIRTUAL. La participació en aquesta commemoració consisteix en la realització d’una acció simbòlica i virtual. Les persones, associacions o institucions interessades en participar-hi poden encendre una espelma davant d’un  monument o un espai de memòria i fer-se una fotografia o gravar un vídeo (de pocs segons) per publicar-ho a les xarxes socials del 25 al 30 de gener amb les etiquetes següents:

#HolocaustMaiMés

#SiguesLlumEnMigdelaFoscor

#BeTheLightinTheDarkness

#XarxaMaiMés

Darrera actualització: 28.01.2021 | 18:30