Sant Quintí reivindica el paper de la dona a la vila amb motiu del 8 de març

Dimecres, 8 de març de 2023 a les 00:00

En el marc del Dia Internacional de la Dona, l’Ajuntament se suma, un any més, a les reivindicacions per reclamar una societat més igualitària, lliure de masclismes i sense discriminacions per raons de gènere. En aquesta ocasió, a través d’un programa d’actes que reconeix i visibilitza el paper central de les dones a la vila, i que combina els actes institucionals amb una proposta cultural, històrica i musical.

Circuit guiat En veu de dona

El pròxim diumenge 12 de març, a les 10.30 h, a la Plaça de l’Ajuntament, s’inaugurarà la ruta “En veu de dona”, un circuit guiat amb diferents parades que permet entendre com era la vida a la postguerra a través de l’experiència de vida de sis quintinenques. A partir de codis QR localitzats en punts emblemàtics del municipi, com el casc antic, El Jardí o les Deus, es podran visualitzar les entrevistes a la Roser Poch, la Montserrat Saumell, la Rosa Pons, la Magdalena Pont, la Maria Sendra i la Maria Àngela Monera. L’acció forma part de la campanya “Sant Quintí en veu de dona” (www.santquintienveudedona.cat), que es va presentar el passat novembre, en el marc del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

Acte institucional i concert

A partir de les 12 h tindrà lloc l’acte institucional, a la Plaça del Vilet. La lectura del manifest del Dia de la Dona serà a càrrec de Mireia Monterde, docent i representant de l’Institut Escola Sant Quintí de Mediona. A continuació, s’oferirà el concert amb la cantautora Neus Mar, que aportarà una proposta musical d’havaneres, donant visibilitat a les veus femenines en un gènere musical en què la presència de la dona continua sent poc habitual. 

Reconeixement a les dones en la tasca pública

Enguany, l’Ajuntament també ha volgut retre homenatge a les dones que conformen el consistori, des de les treballadores de l’edifici consistorial fins a  les col·laboradores i les regidores que treballen per Sant Quintí. Concretament, a través d’una acció digital amb un mosaic a les xarxes socials, on s’ha visibilitzat el nom de les 39 dones presents, des de diferents àmbits, en el dia a dia de l’Ajuntament i els equipaments municipals, com la Llar d’Infants El Cigronet o la Biblioteca Municipal Joan Sardà.

 

Darrera actualització: 08.03.2023 | 09:08

Imatges