Sant Quintí, primera parada del Camí Ramader de Marina a l’Alt Penedès

Dimecres, 20 de setembre de 2023

Daniel Giraldo, el ramader que va començar la transhumància el 9 de setembre des de la Cerdanya, arribarà al municipi el dilluns 25 de setembre després de recórrer Catalunya durant 17 dies amb el seu ramat de cabres.

El ramat arribarà a Sant Quintí a partir de les 15.30 h (hora aproximada) i passarà la nit al costat del Camp de Futbol Municipal, on els veïns i veïnes podran visitar-lo durant la seva estança. El dimarts 26 de setembre continuarà la ruta fins a la propera parada, situada a Font-Rubí, per arribar, l’1 d’octubre, als municipis de Vilanova i la Geltrú i Cunit.

Punt d'arribada: El ramat entrarà des del Camí de la Morella, creuarà La Soleia i entrarà per la cruïlla del c/ Dr. Ferran amb l’Av. Montserrat.

La ruta posa en valor la tasca ramadera

El Camí ramader de Marina recorre Catalunya de nord a sud des de les muntanyes de la Cerdanya fins a les platges de la Marina del Penedès. Aquesta ruta transhumant, que permès històricament el moviment de ramats entre el Pirineu oriental i el litoral del Pendès i el Garraf, és la que està recorrent Daniel Giraldo, ramader del Baix Camp, amb el seu ramat de 100 cabres. El punt de sortida va ser El Llac de les Bulloses (França), abans d’arribar a Sant Quintí passarà per El Bedorc (Piera) i els Hostalets de Pierola.

El  projecte Camins de vida, transhumància, patrimoni i territori està impulsat per l’Associació Camí Ramader de Marina i té com a objectiu posar en valor la tasca dels ramaders i ramaderes i la importància dels camins ramaders en el desenvolupament sostenible del territori. Sota el lema “Camins de vida”, aquest ramat recorrerà un total de 282 kilòmetres en 23 dies, i passarà per 10 comarques catalanes, una regió francesa i 41 pobles.

Al llarg del recorregut, s’organitzaran activitats al voltant de la transhumància i la sostenibilitat del món rural. Podeu consultar el calendari d’activitats  previst en aquest enllaç.

Més informació al web: https://camiramaderdemarina.cat/

Organitzen:

Ajuntaments de Llívia, Lluçà i Santa Margarida i els Monjos, amb el suport i l’acompanyament de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) i el Parc del Foix, juntament amb altres entitats i organismes públics com Lluçanès. Terra de Transhumància, Molí del Foix o Museu de Llívia, i la col·laboració de persones expertes en la transhumància, el món pastorívol, els camins ramaders i del territori. Sant Quintí de Mediona és un dels municipis que participen en aquest projecte, hi col·labora l’Ajuntament de Sant Quintí i l’ADF Quintinenca.

Darrera actualització: 21.09.2023 | 13:37