Sant Quintí és un dels municipis fundadors de la nova Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP)

Dijous, 4 de març de 2021 a les 00:00

L'entitat té per objectiu promoure la transició energètica des dels ajuntaments en base a un model just, democràtic i sostenible.

Aquest dimarts 23 de febrer s’ha constituït l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP), de moment representada per 4 entitats i 74 municipis, entre ells, Sant Quintí de Mediona, i presidida pel regidor de Terrassa Carles Caballero.

Impulsar la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d’energia elèctrica; desenvolupar accions per promoure una transició energètica cap a un model energètic que sigui just, democràtic i sostenible, així com també assessorar els municipis que tinguin aquests mateixos interessos. Aquests són els principals objectius de la nova Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP). 

Les finalitats i característiques de l’AMEP venen determinades pels seus estatuts. És una associació sense ànim de lucre, amb personalitat jurídica pròpia i plena capacitat jurídica d’àmbit territorial català. La seva finalitat és difondre i promoure la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d’energia elèctrica i donar suport als municipis que vulguin encaminar-se cap aquesta fita, a més de desenvolupar accions per impulsar una transició cap a un model energètic just, democràtic i sostenible.

Avui dia la generació i la comercialització no és el problema, ni tècnic ni normatiu, tot i que queden molts aspectes per millorar. De la distribució en depèn també el model final, i la seva regulació i millora ha de contribuir a facilitar la generació distribuïda, els serveis associats a la smart-grid, i a introduir peatges en funció de la distància i la naturalesa de l’energia transportada.

Darrera actualització: 04.03.2021 | 18:27