"Sant Quintí en veu de dona", la campanya que recull el testimoni de les dones que van viure la postguerra

Dilluns, 28 de novembre de 2022 a les 00:00

El projecte, que consta d’una sèrie de vídeos testimonials i una ruta històrica amb diferents parades al municipi, permet entendre com era la vida a l’època a través del patrimoni immaterial dels records.

A partir de codis QR que es localitzaran en punts emblemàtics del municipi, com el casc antic, El Jardí o les Deus, es podran visualitzar les entrevistes a les quintinenques Roser Poch, Montserrat Saumell, Rosa Pons, Magdalena Pont, Maria Gual i Maria Àngela Monera. La veu de les dones és la que ens trasllada, a través de la seva experiència de vida, a les llars i la realitat quotidiana d’una època en què van ser pal de paller.

Des de Les Deus com a símbol identitari de Sant quintí “en aquella època deien que les Deus era l’Oasi del Penedès” -explica una de les participants-, passant per l’educació, l’àmbit laboral, el comerç i la vida cultural, “som filles d’aquí i sempre hem treballat pel poble, ens estimem Sant Quintí” -declaren en els testimonials-.

El projecte es va presentar dissabte 26 de novembre  amb la presència del Sr. Jordi Font, director del Memorial Democràtic, que va posar l’accent en la importància de mantenir viva la memòria d’una època per la que encara comptem amb testimonis orals de valor. Font va entregar,  juntament amb l’alcalde, Pol Pagès, i la regidora de Memòria Històrica, Maria Àngels Mata, un obsequi d’agraïment a les participants.

Sant quintí en veu de dona s’emmarca en el compromís per preservar la memòria històrica de la vila, en aquest cas, a través dels testimonis orals dels seus propis vilatans. La ruta històrica s’ha impulsat amb la col·laboració de BancMemòria.cat i el Pacte d’Estat contra la violència de gènere, estarà oberta als veïns, veïnes i visitants, i serà permanent.

Les entrevistes testimonials, que es van projectar públicament per a tots els veïns i veïnes, també es poden visualitzar a través del web www.santquintienveudedona.cat

Darrera actualització: 28.11.2022 | 12:53