Sant Quintí de Mediona acull una campanya de donació de sang

Dimecres, 9 de de març de 2022 a les 18:00

Sant Quintí de Mediona acull una nova campanya de donació el proper diumenge 13 de març al casal municipal de la gent gran Joan Amades en horari de 10 a 14 h.

Per venir a donar, cal reservar hora a través del web donarsang.gencat.cat. La reserva d’hora és orientativa per evitar acumulacions de persones i facilitar la donació.

Qui hagi passat la Covid ha d’esperar 14 dies per poder donar sang. I qui s’hagi vacunat, pot donar sang el mateix dia sempre i quan no tingui efectes secundaris a la vacuna.

Augment d’activitat

Durant aquestes últimes setmanes s’ha incrementat l’activitat als hospitals. Tot i que les donacions estan augmentant, no ho fan al mateix ritme que les necessitats dels hospitals. Per això, des del Banc de Sang es convida totes les persones que vulguin donar a que ho facin en aquesta campanya de Sant Quintí de Mediona.

Avui hi ha sang per a les necessitats dels 5 propers dies. L’ideal serien 8 – 9 dies. Per poder recuperar el nivell de reserves i tornar a una situació de normalitat, ara calen més donacions.

Calen més donants nous

Aquests últims dos anys, ha estat molt difícil aconseguir que noves persones comencessin a donar sang per primera vegada. El tancament d’universitats, d’escoles, el teletreball a les empreses i el fet que no hem pogut organitzar jornades festives al voltant de la donació, ha fet que menys persones hagin vingut a donar sang per primera vegada.

Si en un any normal, més de 30.000 persones comencen a donar sang, aquests 2020 i 2021 han estat poc més de la meitat.

Qui pot donar sang?

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

  • Tenir entre 18 i 70 anys
  • Pesar 50 quilos o més
  • En cas de ser dona, no estar embarassada

Font: Banc de Sang i Teixits 

Darrera actualització: 09.03.2022 | 20:12