Sant Quintí commemora el Dia Internacional LGTBI+

Dilluns, 28 de de juny de 2021 a les 00:00

Sant Quintí commemora el Dia Internacional de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual i se suma a aquesta reivindicació mundial pels drets i les llibertats de les persones LGTBI.

El Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual es commemoren els fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, coneguda com la revolta Stonewall, on per primera vegada les persones LGTB es van rebel·lar contra la batuda policial al local d’ambient Stonewall Inn i l’atmosfera de repressió social i vulneració de drets viscuda a la ciutat contra les persones LGTBI. 

Aquests fets van propiciar que s’escollís aquest dia per commemorar, reivindicar i reconèixer, a nivell internacional, tant la diversitat en l’orientació afectiva  sexual com en la identitat de gènere. 

Coincidint amb la commemoració cada 28 de juny del Dia per l’Alliberament de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals, l'Ajuntament cada any fa seu el Manifest institucional , amb l'objectiu de visibilitzar i celebrar la diversitat. 

Per aquest motiu el passat diumenge l’Ajuntament va impulsar una pintada reivindicativa al mur exterior de la pista poliesportiva del Jardí a càrrec de l'artista local Anna Frutos i Vero Leon amb la col·laboració de veïns i veïnes de la vila.  Així mateix, s'ha col·locat la bandera multicolor a la façana de l'Ajuntament.

Darrera actualització: 28.06.2021 | 20:59

Imatges

Bandera LGTBI Casa de la Vila