Sant Quintí celebra els actes del Carnaval 2023

Dimarts, 14 de febrer de 2023 a les 00:00

Sant Quintí de Mediona va celebrar aquest cap de setmana el Carnaval 2023. Els actes, que s’han organitzat en col·laboració amb l’Associació Amics del Carnaval de Sant Quintí, van donar el tret de sortida divendres 10 de febrer i van concloure diumenge 12.

El divendres una vintena de comparses van omplir els carrers de disbauxa en la rua de grups disfressats. Els actes d’aquesta jornada van finalitzar amb la festa, en format discomòbil, al Centre Cultural El Jardí. Es van concedir quatre premis: millor carrossa (carrossa d’índies i vaqueres), millor grup (Bowling), millor trio o parella (Trio Birracrucis) i millor disfressa individual (inspirada en el cantant Bizarrap).

El dissabte es va celebrar la comparsa de parelles, la més tradicional al municipi. Els inscrits es van vestir de gala i van ballar al ritme de la peça musical “València”. Tot seguit,  va tenir lloc la festa de Carnaval. Diumenge, en l’última cercavila, el protagonisme va ser, com és habitual, per als més petits. La cloenda va comptar amb la festa infantil a càrrec de “Cia a Toc de Gresca” i l’espectacle familiar “Carnaval amb Maduixeta i Carbasseta”. 

Pinzellada històrica del Carnaval a Sant Quintí

La comparsa de parelles de Sant Quintí, vigent des de la dècada de 1930, és la comparsa de gala i antigament se celebrava el dimarts, coincidint amb l’inici de la quaresma, mentre que la rua de divendres, marcada per un component més festiu i de disbauxa, es va incorporar als actes del Carnaval de Sant Quintí a finals de la dècada de 1970. El Carnaval de la vila, igual que en altres localitats,  ha adaptat la celebració d’aquesta festivitat al calendari modern, és per això que concentra els actes principals al cap de setmana.

Darrera actualització: 14.02.2023 | 19:25