Sant Quintí aprova inicialment el Catàleg de masies

Dijous, 1 d'abril de 2021 a les 00:00

L’objectiu és ordenar-les urbanísticament per poder fomentar-ne la conservació i rehabilitació.

El ple municipal del passat dimecres 24 de març va aprovar inicialment per unanimitat de tots els grups municipals el Catàleg de masies i altres edificacions en sòl no urbanitzable. Un extens document elaborat per l’arquitecta penedesenca Rosa Escala. Aquest document urbanístic contempla els usos i drets de 29 masies, molins i altres edificacions que actualment es troben en l’espai de sòl no urbanitzable del municipi. D’aquesta manera, “un cop finalitzi tot el procés l’Ajuntament podrà concedir, directament, les respectives llicències en base als usos especificats, guanyant agilitat i proximitat a la gestió. El Catàleg, a més a més d’ordenar urbanísticament aquestes edificacions, posa les bases per fomentar-ne una bona conservació i/o una eventual rehabilitació”, ha declarat el regidor d’Urbanisme Toni Almirall.

Després del ple els propietaris rebran la notificació de l’Ajuntament amb tota la documentació relativa i tindran un mes per presentar al·legacions si en fos el cas. Un cop aprovat provisionalment, l’Ajuntament remetrà el document a la Comissió d’Urbanisme del Penedès, organisme de la Generalitat, qui n’aprovarà el document definitiu.

L’alcalde Pol Pagès recalca “la importància d’aquesta manera d’afrontar l’urbanisme: defugint de la cultura del pelotazo que hi havia hagut anys enrere a Sant Quintí, i fent polítiques d’urbanisme per solucionar problemes latents, per fer-ne funcional la gestió i per posar en valor el patrimoni”. 

Darrera actualització: 01.04.2021 | 12:05