Resultats dels pressupostos participatius 2023

Dijous, 2 de març de 2023 a les 00:00

Entre el 20 i el 28 de febrer, 150 persones empadronades a Sant Quintí de Mediona majors de 16 anys van votar per decidir el guanyador de la segona edició dels pressupostos participatius. Consulta els resultats aquí.

Enguany el procés ha donat com a resultat dos projectes guanyadors. La proposta que ha rebut més suports contempla la instal·lació de grades mòbils al pavelló esportiu del municipi, amb 46 vots i un cost total aproximat de 9.000€.  La instal·lació es farà amb materials sostenibles i permetrà condicionar aquest equipament municipal per afavorir la celebració d’esdeveniments esportius, millorant la comoditat i el benestar dels assistents.

En segon lloc, s’habilitarà un terreny a l’entrada del municipi com a aparcament municipal. Es tracta del segon projecte que ha rebut més suports, amb 41 vots i un cost total aproximat de 24.000€. La proposta contempla la construcció d’un  pàrquing que permetrà comptar amb noves places d’aparcament per descongestionar el centre de la vila.

Amb la posada en marxa d’aquests projectes es podrà aprofitar la partida pressupostaria proposada en el marc d’aquest procés participatiu en la seva totalitat (30.000€), aportant l’import necessari per cobrir la diferència (3.000€) en benefici dels ciutadans. 

“Enguany podrem dur a terme dues propostes, donant resposta d’aquesta manera a més necessitats i inquietuds de la gent i aprofitant al màxim la partida pressupostària prevista en aquest procés participatiu. Volem agrair a tots els veïns i veïnes la seva participació, en aquesta edició hem vist com el compromís ciutadà s’ha accentuat amb la presentació de moltes més propostes respecte a la primera edició. Els pressupostos participatius són una bona eina per fer un Sant Quintí millor”, explica Pol Pagès, alcalde de Sant Quintí de Mediona.

L’Ajuntament va habilitar dos punts de votació. En primer lloc, una urna on van votar presencialment 56 ciutadans i en segon lloc, la plataforma Participa311, on 94 persones van exercir el vot telemàticament. 

Els resultats es poden consultar a la plataforma Decidim.

També podeu respondre aquesta enquesta per valorar el procés i ajudar-nos a millorar-lo.

Darrera actualització: 02.03.2023 | 21:34

Imatges