Presentem una nova temporada de visites turístiques

Dimarts, 10 d'octubre de 2023 a les 00:00

Us proposem redescobrir el municipi a través de les seves etapes històriques més significatives.  Entre l’octubre i el novembre, s’oferiran visites que permetran conèixer des del  sorgiment de la vila com a priorat benedictí, passant per la crema de Sant Quintí el 1714 fins a la seva transformació modernista.

El tret de sortida serà el diumenge 29 d’octubre a les 11.30 h. Amb el títol “De la vila cremada a la vila modernista”, es tractaran els fets del 1714 quan, després  que les tropes borbòniques exigissin un impost a la Vegueria del Penedès, es va produir una revolta que va desencadenar l’entrada de 2.500 soldats i la crema de la població. La visita partirà d’aquest esdeveniment històric i continuarà amb la resurrecció i transformació i modernista de la vila, que es va convertir en un enclavament per a la ubicació de segones residències i el turisme durant aquesta etapa. Es tracta d’una  visita gratuïta i els interessats poden fer la seva inscripció a través d'aquest formulari a santquintimediona.cat fins al dimecres 18 d’octubre.

En el marc de la Fira Mata-degolla, també s’oferirà una visita el diumenge 12 de novembre amb una proposta centrada en la primera etapa històrica del municipi fins a la crema de Sant Quintí el 1714, en la qual té el seu origen històric aquest esdeveniment. Durant el mes d’octubre i novembre, es podrà consultar el calendari de visites complet a través de la web i les xarxes socials de l’Ajuntament de Sant Quintí de Mediona i l’obertura dels períodes de reserva de plaça.

“Per fortuna, la història de Sant Quintí de Mediona ha estat documentada per historiadors i investigadors locals que, durant molts anys, han fet una tasca documental i històrica impecable. Aquesta proposta de visites ens permetrà traslladar part d’aquest coneixement, per una banda, per conèixer millor el nostre propi patrimoni i, per l’altre, per potenciar el turisme local i de proximitat a la vila”, afirma Toni Luesma, regidor de turisme de l’Ajuntament de Sant Quintí de Mediona.

 

Darrera actualització: 23.10.2023 | 19:31