Pla d'Igualtat de Gènere de Sant Quintí

Dimecres, 20 de d’octubre de 2021 a les 00:00

L'Ajuntament de Sant Quintí presenta un Pla d’Igualtat i un Protocol integral per a l’abordatge de violències masclistes elaborat per la Diputació de Barcelona. 

El Pla Local d’Igualtat de Gènere de l’Ajuntament de Sant Quintí de Mediona és un instrument que permet ordenar i donar una perspectiva estratègica a les polítiques transversals per a la igualtat de gènere a Sant Quintí de Mediona durant el període 2020-2023. El present pla consta de dues parts: en primer lloc, la diagnosi de la situació actual pel que fa a la igualtat de gènere al municipi i, també, la definició d’objectius i les mesures del Pla, juntament amb un sistema d’avaluació del mateix.

Concretament, analitza la situació respecte la igualtat de gènere en els àmbits següents: compromís municipal amb la igualtat, lluita activa contra la violència masclista, drets i qualitat de vida, coeducació, creació cultural de les dones i cultura per a la igualtat, corresponsabilitat dels treballs i organització social dels temps, perspectiva de gènere en el disseny de la ciutat i el territori i participació social i política de les dones.

D’altra banda, la guia operativa local per a l’abordatge de les violències masclistes té com a principal objectiu coordinar l’acció de tots els serveis municipals envers les violències masclistes tant en l’àmbit de l’atenció directa com en els àmbits de prevenció, detecció i recuperació.

El protocol ofereix directrius sobre com actuar davant de qualsevol forma de violència entre ciutadans que es doni en l’àmbit municipal i que s’exerceixi contra les dones, així com contra qualsevol altre ciutadà que no segueix un mandat de gènere normatiu, incloent les agressions al col·lectiu LGBTI+.

Darrera actualització: 20.10.2021 | 13:14