Participa a la votació popular dels Pressupostos Participatius 2023

Dimarts, 21 de febrer de 2023 a les 00:00

Els ciutadans podeu votar fins a dues de les onze propostes validades per la comissió tècnica. Per participar-hi cal ser major de 16 anys i estar empadronat al municipi. Es pot votar telemàticament, a través de la plataforma Decidim o bé presencialment, portant la butlleta física al Punt d’Informació de l’Ajuntament fins el dimarts 28 de febrer.

Encarem la fase final dels pressupostos participatius amb dades molt positives pel que fa a la implicació dels veïns i veïnes de Sant Quintí. Enguany hem rebut un total de 52 propostes, un 62% més que en la primera edició. Els pressupostos participatius són una eina de democràcia directa adreçada específicament als ciutadans, que poden proposar i decidir com pot millorar el municipi”, explica Pol Pagès, alcalde de Sant Quintí de Mediona.

11 candidatures per millorar la sostenibilitat a Sant Quintí

En aquesta edició, l’Ajuntament continua fomentant la sostenibilitat amb la presentació d’iniciatives compatibles amb la transformació ecològica, les energies renovables i la mobilitat sostenible. Les propostes candidates contemplen des de l’habilitació de més espais públics per dinamitzar el lleure i l’esport a la vila, fins a la construcció de noves zones d’aparcament o la millora dels accessos i la mobilitat en diferents equipaments del municipi. Els detalls es poden consultar a través de https://participa311-santquintiparticipa.diba.cat/.

La proposta guanyadora de la primera edició

Els primers pressupostos participatius van donar com a resultat el projecte per a la construcció del camí sostenible que anirà de la Bòria a l’encreuament del camí de la Noguera, una iniciativa ciutadana que es va alçar com a guanyadora després de rebre el major nombre de suports en el procés de votació. Durant el 2022, s’han realitzat els estudis previs, el projecte i s’han sol·licitat les autoritzacions de carreteres a la Generalitat de Catalunya, i també s’han iniciat les gestions per a la compra dels terrenys implicats. A més, el projecte ha guanyat una subvenció de 103.381,07 € del Servei Català de Trànsit que permetrà millorar la proposta inicial, per la qual es preveia una despesa de 30.000 €.

Darrera actualització: 21.02.2023 | 15:38