Obre la porta al reciclatge des del teu dispositiu mòbil

Dijous, 28 de juliol de 2022 a les 00:00

Arriba l’app del servei porta a porta que es pot descarregar fàcilment a qualsevol smartphone o tauleta des del web obrelaporta.wcity.app

La Mancomunitat Penedès-Garraf recorda als veïns i veïnes dels municipis que ja han implementat el sistema de recollida de residus porta a porta - Sant Sadurní d’Anoia, Sant Quintí de Mediona, Olèrdola – que tenen disponible la nova Aplicació Mòbil (App) adreçada a la ciutadania.  Amb aquesta activació es dona llum verda a una de les peces clau del nou servei: les noves tecnologies i la comunicació ciutadana.

L’App es pot descarregar fàcilment des del navegador del telèfon mòbil o de la tauleta de la persona usuària, a través del web obrelaporta.wcity.app i permet obtenir informació sobre el calendari de recollida i les seves aportacions en les diverses fraccions de recollida selectiva, així com informar o rebre notificacions sobre qualsevol incidència o qüestió relacionada amb el servei.

Les dades de l'aplicació provenen de la tecnologia smart i els xips que incorporen els nous cubells de recollida. Tota la informació es tracta de forma xifrada. Els responsables del seu tractament preserven en tot moment l'anonimat i confidencialitat de cada persona usuària.

Aquesta informació sobre el funcionament del servei de recollida de residus permetrà millorar i optimitzar la gestió del mateix per a que sigui més eficient i eficaç sobre qualsevol problemàtica o millora suggerida així com facilitar, a llarg termini, que els Ajuntaments puguin elaborar taxes que incorporin el pagament per generació, tal com marquen les normatives estatals de residus per a que qui millor recicli, pagui menys.

Per a instal·lar l’aplicació en el dispositiu mòbil, la primera vegada que s'accedeixi al web de l'App del porta a porta, caldrà clicar el missatge “afegeix Obre la porta a la pantalla d’inici” per tal que iniciï la descàrrega i instal·lació de l’aplicació al dispositiu. Seguidament, caldrà prémer el botó "Nou usuari", emplenar un senzill formulari d'inscripció i llegir i acceptar la política de privacitat i galetes. A continuació, es rebrà un correu electrònic de confirmació a la bústia, que permetrà finalitzar el procés de registre. És important comprovar que aquest correu no arriba en la bústia de correu brossa, en cas de no localitzar-lo en la convencional.

Per accedir a les dades de recollida de l’habitatge, caldrà tornar a la pàgina del navegador on s'ha fet la descàrrega de l'aplicació, introduir el codi d'activació que s’haurà rebut en el correu electrònic que es va facilitar quan es van recollir el cubells i prémer vincular. 

Si no es disposa de codi d’activació o bé no ha arribat, cal adreçar-se a l’Oficina del Porta a Porta, al correu electrònic obrelaporta@mancomunitat.cat o bé trucar al 93 891 16 22.

Darrera actualització: 02.08.2022 | 12:58