Novetats Casal d'Estiu i Juliol Tecnificació 2015

Divendres, 19 de juny de 2015 a les 00:00
Reunió informativa el dilluns 22 de juny a les 6 de la tarda al vestíbul de l'escola

Enguany el Casal d’Estiu / Juliol Tecnificació acollirà els nens/nenes de la Qoberta. La Qoberta és un centre obert reconegut per la Generalitat que garanteix que els nens i nenes de famílies amb pocs recursos econòmics puguin rebre un reforç educatiu i pedagògic per millorar el seu rendiment i garantir la igualtat d'oportunitats entre els nens i nenes del nostre poble.

La Qoberta és un centre de tardes que dura el curs escolar, però aquest any ha rebut una subvenció de la Generalitat per tal de poder allargar el projecte, en forma de casal d’estiu, durant tots els matins del mes de juliol. D’aquesta manera, amb una subvenció de 20.000 euros, es pot garantir que cap infant es quedi sense lleure d'estiu ni dinar per raó del nivell de renda de la seva família, perquè en la situació de crisi que patim com a societat aquest és un risc real entre molts nens i nenes del nostre poble.

A partir d’haver rebut aquesta subvenció, els serveis socials de l'Ajuntament conjuntament amb els responsables del lleure i esport i altres professionals de la casa han dissenyat una proposta que es basa en diversos criteris.

En primer lloc, s’unifiquen tots els casals d’estiu municipals. És a dir, s’ajunten tots els nens i nenes dels Casal d’Estiu i del Juliol Tecnificació amb els de la Qoberta, tot i que es continua mantenint la distinció per edats del Casal d’Estiu (fins a 2n de primària) i el Juliol Tecnificació (a partir de 3r de primària).

En segon lloc, gràcies a aquesta mesura i a la subvenció atorgada al projecte del centre obert de la Qoberta tots els alumnes tindran les excursions 100 % subvencionades i aquells que vulguin fer ús del servei de menjador, de 13 h a 16 h, amb monitors, pagaran només 2 euros per dia.

En tercer lloc, aquest model permet un Casal d’Estiu / Juliol Tecnificació de 120 alumnes, que dóna feina a uns 12 monitors.

En quart lloc, gràcies a aquesta subvenció, es garantiran uns mínims nutricionals entre els infants, al mateix temps que es fonamentarà la solidaritat, els valors cívic i la integració de tots els infants sigui quin sigui el nivell econòmic dels seus pares.

Aquest model és possible gràcies a la subvenció rebuda per la Qoberta, de la qual se'n beneficia tothom.

Se cita els pares i mares interessats a tenir més informació a una reunió el dilluns 22 de juny a les 6 de la tarda al vestíbul de l'escola.

Darrera actualització: 04.09.2020 | 12:12