Nou sistema de càmeres amb lector de matrícula al municipi

Dilluns, 29 d'agost de 2022 a les 00:00

Sant Quintí de Mediona compta des d’ara amb un nou sistema de càmeres amb lector de matrícula als punts d’entrada i sortida de la vila. El municipi s’ha adherit al projecte Lectio, una iniciativa pionera impulsada per la Generalitat de Catalunya per millorar la seguretat dels municipis sense policia local.

 

L’Ajuntament ha instal·lat dues càmeres a la carretera C-244: la primera a la Bòria; i la segona a la Soleia, en aquest últim punt també s’hi ha instal·lat un nou bàcul de llum per facilitar el funcionament d’aquest sistema. Es tracta de càmeres amb uns estàndards molt alts d’homologació que operen 24 h al dia i estan preparades per funcionar amb qualsevol tipus d’il·luminació.

La iniciativa permet comptar amb un servei de seguretat ciutadana connectat directament amb les oficines dels Mossos d’Esquadra, que es fan càrrec de la gestió del sistema millorant d’aquesta manera la cobertura al municipi. A més, el lector de matrícula envia informació a una base de dades internacional amb la que operen diversos cossos policials, així,  quan es detecta un vehicle relacionat amb algun delicte la policia rep un avís.

El sistema s’ha instal·lat seguint un informe dels Mossos d’Esquadra que avala les condicions del municipi per disposar d’aquest servei. El projecte ha tingut un cost total de 18.988,58€ i s’ha finançat amb fons propis.

Darrera actualització: 29.08.2022 | 13:14