Nou enllumenat públic més eficient i sostenible

Dijous, 11 d'agost de 2022 a les 00:00

Els carrers de Sant Quintí de Mediona comptaran amb una il·luminació més eficient i sostenible gràcies a la substitució de l’enllumenat públic per la tecnologia LED.

El sistema, que s’ha començat a instal·lar aquesta setmana al municipi, millora la qualitat de la llum a la vila, afavoreix l’estalvi energètic i la seguretat dels vilatans als carrers, que comptaran amb una distribució més homogènia de la llum per evitar punts foscos o amb llum residual.

En total, se substituiran 540 llumeneres que comprenen pràcticament tot el municipi, exceptuant aquells carrers que havien estat renovats en els últims anys (l’eix Vilet-Roques Altes, i els carrers Baix, Ramón y Cajal, i avinguda Catalunya). El sistema permetrà estalviar al voltant d’un 35% d’energia respecte de l’enllumenat anterior, a més d’un 30% addicional gràcies a la reducció automàtica del consum a partir de les quatre hores de funcionament. D’aquesta manera, es reduiran les emissions de CO2, disminuirà la contaminació lumínica i els costos en la factura de la llum.

Aposta per un espai urbà més eficient, segur i sostenible

L’actuació forma part de la política de modernització de l’espai urbà que impulsem des del consistori, que prioritza actuacions que afavoreixin la millora dels equipaments i la transició cap a energies més eficients i sostenibles, entre les quals hi ha, també, les reurbanitzacions dels carrers esmentats o l’aposta per l’ús d’energies verdes als edificis municipals, per exemple, amb la col·locació de plaques solars a l’Ajuntament de la vila.

La substitució de l’enllumenat públic de Sant Quintí de Mediona forma part d’un projecte més ampli en què es contemplen diferents accions per continuar millorant la xarxa de l'enllumenat i que s’aniran executant paulatinament.

 

Darrera actualització: 11.08.2022 | 17:15