Mesures per realitzar un desconfinament progressiu de la població

Divendres, 1 de maig de 2020 a les 00:00
A partir de demà s'estableixen horaris per fer passejades i esport per a majors de 14 anys.

A partir de demà els majors de 14 anys poden sortir per fer activitat física no professional a l’aire lliure. Poden circular per les vies o espais d’ús públic per practicar activitats físiques que no comportin contacte amb tercers i també per fer passejades.

Condicions de les sortides:

Qui: Majors de 14 anys. Poden anar acompanyats d’una persona amb qui conviuen. Les persones que per necessitat hagin de sortir acompanyades també ho poden fer amb una persona cuidadora o una empleada de la llar.

Excepcions: No poden fer aquestes activitats les persones que tinguin símptomes o estiguin en aïllament domiciliari per un diagnòstic de COVID-19 o estiguin en quarantena. Tampoc les persones residents en centres sociosanitaris de gent gran.

On: Qualsevol via o espai d’ús públic, inclosos espais naturals i zones verdes autoritzades. Està prohibit l’accés a instal·lacions esportives tancades.

Passejos: màxim a 1 km del domicili.

Pràctica d’esport: dintre del municipi on es resideix durant 1 hora al dia màxim. En Municipis de menys de 5.000 habitants com Sant Quintí de Mediona es poden practicar les activitats entre les 6 i les 23 hores, tret de la sortida amb menors de 14 anys que s'ha de fer de 12 a 19h. 

Recomanacions:

  • Mantenir la distància de seguretat de, com a mínim, dos metres.
  • Evitar espais on hi hagi molta gent i aglomeracions.
  • Evitar parades innecessàries a les vies o espais d’ús públic.
  • Complir mesures de prevenció i higiene generals.

 

Preguntes més freqüents

Pla de transició del confinament, desconfinament gradual i nova normalitat (Preveu cinc fases pel que fa a l’àmbit comunitari del desconfinament.)

Darrera actualització: 04.09.2020 | 13:36