Més d’un centenar de persones participen a les visites guiades d’aquesta temporada

Dimarts, 21 de novembre de 2023 a les 00:00

Aquesta tardor, l'Ajuntament de Sant Quintí de Mediona ha ofert visites gratuïtes per impulsar el turisme local i de proximitat, i difondre el patrimoni de la vila.

S'han celebrat un total de quatre visites distribuïdes entre l'octubre i el novembre on hi han participat més d'un centenar de persones. L'oferta s'ha distribuït en funció de cada període històric: amb el títol "De priorat a vila cremada", s'han celebrat dues visites que han permès conèixer des del sorgiment de la vila com a priorat benedictí fins a la crema de Sant Quintí el 1714; i "De vila cremada a vila modernista", ha permès tractar el període que va des del 1714 fins al segle XX.  La programació de visites guiades continuarà el 2024 i es donarà a conèixer a través dels canals de comunicació de l’Ajuntament.

Una oferta que combina història, turisme i natura

Sant Quintí de Mediona també compta amb una oferta d’activitats que combina història,  turisme i natura amb continuïtat durant tot l’any. Els visitants tenen l’oportunitat de descobrir l’entorn natural de Les Deus, amb la possibilitat de fer la visita a la gruta; o recórrer la ruta del patrimoni pel nucli antic, que permet conèixer edificis i places històriques de la vila amb el suport de panells informatius. A banda, la vila també celebra les seves festivitats més destacades, entre les quals hi ha la Festa Major, que és part del Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya amb una marcada tradició popular i folklòrica; i la Fira Mata-degolla, que commemora la història de les viles cremades el 1714.

Darrera actualització: 21.11.2023 | 14:38