L’Ajuntament rep una subvenció de 700.000 € per modernitzar els equipaments i la via pública

Dimecres, 21 de febrer de 2024 a les 00:00

El consistori impulsarà actuacions per modernitzar i millorar la via pública amb una aportació extraordinària de més de 700.000 € de la Diputació de Barcelona. La presidenta de l'ens, Lluïsa Moret, i el diputat penedesenc i president delegat de l’Àrea d’Infraestructures i Territori de la Diputació de Barcelona, Sergi Vallès, han visitat el municipi aquest dimarts en el marc d’una visita institucional i una reunió de treball. 

Entre les actuacions més destacades hi ha la construcció dels vestidors del camp de futbol, que permetrà disposar d’un equipament definitiu després de més d’una dècada de provisionalitat. 

“Per a municipis com Sant Quintí, el suport que ofereix la Diputació de Barcelona, tant  a través de recursos tècnics com d’aportacions econòmiques com la que rebrem aquest any, és un impuls molt important que permet fer realitat projectes que milloren significativament els serveis i equipaments que oferim als ciutadans” ha explicat Bernat Catasús, alcalde de Sant Quintí de Mediona. “La construcció dels vestidors del camp de futbol, la millora de la sala de màquines de la piscina municipal i el condicionament de la via pública en aquells punts on és més necessari són les actuacions més importants que podrem dur a terme. L’aportació també permetrà resoldre deutes històrics en diversos equipaments esportius, així com comptar amb el pressupost més elevat del que ha disposat fins ara a Sant Quintí”, ha subratllat Catasús.

Modernitzar els equipaments i la via pública

La principal actuació que es podrà realitzar amb l’aportació econòmica de la Diputació a Sant Quintí serà la construcció dels vestidors del camp de futbol municipal, valorats en 550.000 €. Aquest projecte contempla dos vestidors amplis, un despatx per l’àrbitre,  infermeria, una sala tècnica i un magatzem per guardar-hi material i l’equipació necessària per mantenir el camp en les millors condicions. A més, també preveu la instal·lació de panells fotovoltaics al sostre del nou edifici per tal que l’electricitat que es consumeixi sigui 100% verda. En una fase posterior, es contempla la possibilitat de construir dos vestidors addicionals, una oficina pel club i un espai polivalent per donar resposta a les necessitats futures que pugui tenir el municipi.

L’aportació de la Diputació també permetrà executar millores prioritàries a la via pública. Amb una dotació de 100.000 €, es faran diverses actuacions: es reasfaltarà el carrer Lleida, millorant notablement el seu condicionament, i es millorarà l’accessibilitat del cementiri municipal fent diverses rampes. “Aquesta actuació és el primer pas per tenir un cementiri totalment accessible, tal com es va comprometre el govern municipal”, matisa Catasús.

Finalment, permetrà dur a terme millores importants a la piscina municipal. El consistori comptarà amb 55.000 € per modernitzar la sala de màquines i les instal·lacions l’entorn de la piscina. Els nous equips milloraran el filtratge i manteniment de l’aigua i incorporaran un sistema que permetrà mantenir l’aigua en bon estat tot l’any. També s’instal·larà gespa artificial a la platja de la piscina i punts d’ombra. 

Durant la seva visita, la presidenta de la Diputació de Barcelona ha ressaltat que les subvencions nominatives previstes per aquest any en municipis com Sant Quintí tenen la finalitat d’ajudar  “a transformar, ajudar a situar en el centre d’interès la prosperitat, el desenvolupament econòmic, l’activitat econòmica de la comarca, però també els drets socials dels veïns i veïnes, les polítiques que han de garantir aquests drets i la qualitat dels serveis públics”.

Presentació pública del pressupost municipal per al 2024

Les actuacions impulsades amb el suport de la Diputació de Barcelona conjuntament amb les inversions i despeses previstes al pressupost municipal de la Corporació per aquest 2024, es van presentar el divendres 16 de febrer en una audiència pública oberta a la ciutadania. El govern municipal va explicar l’organització del pressupost i els capítols que el formen i va repassar la revisió d’impostos i ordenances fiscals aprovades al novembre del 2023.

 

Darrera actualització: 21.02.2024 | 11:47