L’Ajuntament recorda la importància de netejar les parcel·les per evitar incendis i plagues

Dimecres, 31 de maig de 2023 a les 00:00

Coincidint amb l’inici de la campanya forestal a tot Catalunya, l’Ajuntament de Sant Quintí recorda als titulars de parcel·les la responsabilitat de mantenir-les ben condicionades, netes i lliures de residus per evitar incendis i plagues.

Adreçat als propietaris de parcel·les (finques urbanes no edificades i/o
contigües a edificacions i construccions)

Alcaldia ha emès un BAN per recordar a totes les persones propietàries de parcel·les l’obligatorietat de tenir-les sempre netes i garantir les condicions de seguretat, salubritat i ornat públic adients, especialment durant els mesos d’estiu, l’època amb més risc d’incendi forestal i de proliferació de plagues.

La legislació vigent (article 197 del decret Legislatiu 1/2010) estableix que s’han de retirar les males herbes, les escombraries i els residus i mantenir les parcel·les lliures de vegetació seca per tal d’evitar el perill d’incendis. Un bon manteniment també preveu la proliferació de plagues i olors, que poden causar molèsties al veïnat.

A partir del 15 de juny de 2023, l’Ajuntament farà inspeccions per comprovar que les tasques de neteja s’han dut a terme correctament i els incompliments podran ser objecte de sancions administratives (ordenança fiscal núm. 28 Taxa per a la prestació de serveis de neteja de terrenys bruts).

S’avança la campanya forestal a Catalunya

Enguany, amb les actuals condicions climatològiques i el context de sequera, la campanya forestal s’ha avançat a l’1 de juny a tot Catalunya. Així, també s’intensifiquen les tasques per a la prevenció d’incendis i els dispositius que les duen a terme a tot el territori català durant la temporada estival.

 

Darrera actualització: 01.06.2023 | 15:56