L'Ajuntament ha convocat tres dies de dol oficial

Dijous, 12 de d’agost de 2021 a les 00:00

En la darrera setmana Sant Quintí de Mediona ha perdut quatre persones implicades i estimades.

En la darrera setmana Sant Quintí de Mediona ha perdut quatre persones implicades i estimades. Dos eren quintinencs de naixement i dos ho eren per voluntat. Tots quatre se n’han anat de manera injusta.

Diumenge ens deixaven amb poques hores de diferència els germans Miquel Àngel i Xavi García Barrachina. Dos fills del municipi que es van establir a Vilafranca del Penedès, on hi van formar les seves respectives famílies i van desenvolupar les seves carreres professionals i associatives, en la que destaca la seva participació del Miquel Àngel com a president del Casal de Vilafranca des de 2008, i la participació del Xavi com a sotssecretari de la mateixa entitat. Tots dos mantenien una ferma vinculació amb Sant Quintí.

Dilluns ens va deixar el Ricard Serra, professor de català, gran apassionat de les danses i activista per la llengua i la cultura catalanes. Nascut a Calafell, va col·laborar en molts projectes de la vida pública quintinenca. Fa 40 anys va ser cofundador del Grup de Teatre el Fanal, del Grup d’Estudis Històrics i Culturals (GEHIC) i va col·laborar en la recuperació del ball dels Capgrossos. Va ser regidor de l’Ajuntament entre 1999 i 2006, i entre 2008 i 2011 va ser president d’Òmnium de l’Alt Penedès.

Ahir dimecres ens deixava el Florenci Aymerich, mestre de generacions i generacions de quintinencs i quintinenques, va ser també durant molts anys director de l’Escola Antoni Grau Minguell. Nascut a Savallà del Comtat, també va fer de Sant Quintí el seu poble, on ja hi van néixer dos dels seus tres fills. Va ser regidor de l’Ajuntament entre 1983 i 1987. Va ser també cofundador del Grup de Teatre el Fanal, on n’ha estat durant molts anys el seu director i l’únic membre actiu durant els 40 anys del grup. Precisament, el proppassat 23 de juliol va presentar conjuntament amb el Grup d’Estudis Quintinencs (GEQ) en la reobertura de la Sala Polivalent el seu llibre sobre aquesta trajectòria dels 40 anys del Fanal.

Davant del dolor que representen aquestes pèrdues irreparables i pel reconeixement i rellevància que han tingut les trajectòries d’aquestes persones per la vida pública i comunitària quintinenca de les darreres dècades es decreten tres dies de dol oficial, mitjançant els quals les banderes s’hissaran a mig pal i se suspenen tots els actes organitzats per l’Ajuntament.

El més solemne i sincer condol als seus familiars, amics i a la societat quintinenca que tant els ha estimat.

Darrera actualització: 12.08.2021 | 14:22