L’Ajuntament de Sant Quintí impulsa la campanya ‘1.260 realitats’ amb motiu del Dia Internacional de la Dona

Dijous, 22 de febrer de 2024 a les 00:00

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, que se celebra cada 8 de Març, l’Ajuntament de Sant Quintí de Mediona ha impulsat una campanya per donar visibilitat a les dones quintinenques. 

Amb el lema ‘1.260 realitats’, una xifra que fa referència al nombre total de dones empadronades actualment al municipi, el consistori vol fer palesa la pluralitat de realitats viuen i representen les dones de la vila. En aquesta línia, ha presentat un programa d’actes per al 8M que recolza les iniciatives impulsades per dones locals i ofereix eines per afrontar els reptes que es presenten en les diferents etapes de la vida.

“Aquest any, volem continuar fent palès el nostre compromís amb les reivindicacions que tenim com a col·lectiu, des d’assolir la plena igualtat d’oportunitats fins a  l’eliminació de qualsevol tipus de violència envers les dones, però també volem reivindicar les diferents realitats que vivim les dones quintinenques per motius molt diversos, des de la nostra procedència fins als reptes que se’ns presenten en els diferents cicles de la vida. Cada quintinenca afronta i representa una realitat diferent i única”, explica Alba Raventós, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Sant Quintí de Mediona.

‘1.260 realitats’, en xifres

A Sant Quintí de Mediona hi ha 1.260 dones empadronades de les quals un 16,9% procedeix de fins a 31 països diferents. Un 11,19% són marroquines tot i que també hi ha dones establertes d’origen argentí, brasiler, ucraïnès o veneçolà, entre d’altres. Per grups d’edat, el 15% tenen entre 50 i 59 anys, aquest és el grup més nombrós, seguit del d'entre 40 i 49 anys, que constitueix un 14,20% del total. En línia amb la campanya ‘1.260 realitats’, el consistori impulsarà durant els dies previs al 8M accions digitals a través de les seves xarxes socials per donar a conèixer aquestes xifres.

Actes del 8M a Sant Quintí

Els actes del Dia Internacional de la Dona a Sant Quintí de Mediona donaran el tret de sortida el dijous 7 de març a partir de les 16:00 h amb d’un taller de personalització de bosses de tela a l’Espai Jove, i continuaran el divendres 8 de març a partir de les 19:30 h amb la lectura del manifest del 8M, a càrrec de Jana Martínez Massana, i la presentació de la nova Junta de l’Associació de Dones Quintinenques (ADECA) a la Sala Polivalent El Jardí.

L’entitat, que vol tornar a impulsar les seves activitats després d’un període d’inactivitat, presentarà l’associació en un acte obert al públic on també vol fer una crida a les dones de la vila a formar-ne part. A continuació, tindrà lloc el sopar de dones quintinenques (cal adquirir tiquet al Punt d’Informació de l’Ajuntament fins al divendres 1 de març amb un cost de 10 €). Els actes d’aquesta jornada finalitzaran amb una glosada reivindicativa a càrrec de Marta Gispert, Laia Catalina i Alba Tomàs.

Dissabte 9 de març tindrà lloc el cicle de xerrades ‘1.260 realitats’ amb dues conferències simultànies a partir de les 10:30 h que abordaran reptes en diferents etapes de la vida. La conferència sobre la “Criança no sexista” serà a càrrec de Gemma Guillamón (@porteonatural) i se celebrarà a la Sala Polivalent El Jardí; i la taula rodona “El paper de les àvies avui”, serà a càrrec de Lluïsa Plans (@mirallsdemare) i se celebrarà a la Biblioteca Municipal Joan Sardà i Lloret. Els actes del Dia de la Dona Treballadora finalitzaran amb el concert de Pina Pintado (@pintapintado) a les 12:00 h al Portal i un segon concert, a les 19:30 h, a càrrec de la Coral del Centre Excursionista del Penedès amb la col·laboració de la Coral Terpsícore a la Sala Polivalent El Jardí.

Darrera actualització: 22.02.2024 | 18:56