L’Ajuntament de Sant Quintí de Mediona aprova un pressupost de 3,8 milions d’euros per al 2024

Dimecres, 20 de desembre de 2023 a les 00:00

El Ple Municipal, celebrat el 19 de desembre de 2023, ha aprovat el pressupost per a l’exercici 2024 amb 5 vots a favor d’Impulsem Sant Quintí, 5 abstencions d’Esquerra Sant Quintí i 1 abstenció del Partit Popular.

 Per al proper any, el consistori compta amb una dotació pressupostària de 3.875.555,60 €, un 26,47% superior respecte el 2023. Entre les principals inversions hi ha la renovació dels vestidors del camp de futbol i la sala de màquines de la piscina municipal i partides específiques per millorar l’estat dels equipaments i la via pública. El deute actual del consistori és del 7,84%, un 4,24% inferior respecte el 2023.

“Es tracta d’un pressupost realista tan en ingressos com en despeses, contingut en la despesa i, sobretot, el que per nosaltres és important: tècnic. Quan parlem de pressupost tècnic volem dir que és un pressupost que respon a les necessitats tècniques de la casa i del poble i també que s’ha fet conjuntament amb els tècnics, amb cadascun d’ells”, ha explicat Bernat Catasús, alcalde de Sant Quintí de Mediona.

“Amb aquest pressupost, volem que els diners siguin al carrer. Sant Quintí té mancances en neteja i en el manteniment d’equipaments i de certs carrers. L’objectiu és posar tots els recursos possibles per solucionar aquests problemes. D’altra banda, també volem mantenir un endeutament baix, per això, la voluntat d’aquest pressupost és que es faci  una bona gestió dels recursos, ser propers i atendre aquelles demandes que ens arriben dels diferents serveis municipals”, ha afegit Catasús.

Respecte el 2023, el pressupost contempla un increment del 26,47% fruit dels ingressos derivats de la revisió de les ordenances municipals i l’augment de les transferències de capital que es rebran de la Diputació de Barcelona en forma de subvencions. Entre aquestes hi ha, 550.000 € per al projecte de vestidors del camp de futbol, 50.000 € per a la sala de màquines de la piscina municipal i 100.000 € per al manteniment de la via pública.

Inversions

En l’àmbit urbanístic, el projecte per renovar els vestidors del camp de futbol contempla la construcció d’un edifici de planta baixa rectangular que sigui funcional i amb un cost baix de manteniment. L’equipament inclourà 2 vestidors de F11, un magatzem ampli, un despatx per l’àrbitre, infermeria, una sala tècnica i una sala per a la neteja. L’Ajuntament ha obtingut una subvenció de la Diputació de Barcelona que permetrà finançar en un 100% l’import del projecte.

“La construcció dels nous vestidors permetrà oferir una solució després de més de 10 anys amb barracons provisionals. Juntament amb el manteniment del camp i les millores que es puguin fer, com la instal·lació de les grades, el projecte permetrà comptar amb unes instal·lacions dignes”, explica Catasús.  

En una fase futura, també es contempla la possibilitat de construir 2 vestidors addicionals, una oficina pel club i un espai polivalent.

El pressupost també inclou 55.000 € per a la millora de la sala de màquines i les instal·lacions de la piscina municipal i el seu entorn, amb l’objectiu de tenir una piscina moderna i adaptada a les necessitats dels abonats. Per a aquest projecte, l’Ajuntament també compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona de 50.000 €.

A més, es contemplen una sèrie de partides per millorar els equipaments i donar resposta a necessitats de la via pública, entre les quals una partida de 57.700 € per l’asfaltat de carrers, una partida de 15.000€ destinada a inversions en equipaments municipals, una partida de 10.000 € per a inversions en il·luminació i quadres elèctrics, o una partida per dignificar les àrees on hi ha contenidors.

A banda, també es contemplen partides per completar inversions previstes al 2023 com les obres de la coberta de l’edifici Weyler, la construcció del Camí de la Noguera, les obres de l’avinguda Catalunya o l’impuls del Pla de dinamització comercial en el marc dels fons europeus Next Generation EU.

Despeses

L’Ajuntament destina 1.070.894,36 € a les despeses de personal dels treballadors del consistori.  Per al 2024, es preveu crear la plaça d’arquitecte municipal a jornada completa per tal “d’agilitzar tràmits d’obres, llicències, supervisar projectes en execució i, a la llarga, elaborar memòries de projectes, entre d’altres, reduint l’externalització de certes tasques”, matisa Catasús.

D’altra banda, es reserven 1.210.309,82 € per a les despeses corrents de béns i serveis, donant prioritat al manteniment de la via pública i els edificis municipals en aspectes com la neteja, la seguretat i l’accessibilitat. Entre d’altres, es contempla una partida amb 15.000 € per al rentin de la màquina per netejar carrers que es vol adquirir i partides per millorar els recursos, les eines i l’equipació dels treballadors municipals de la brigada. També es reserven 12.000 € per arrendaments i per a crear noves bosses d’aparcament al municipi.

A més, es reserva una partida per augmentar les hores del servei de psicologia municipal, i es creen partides noves per impulsar el servei de dinars per a la gent gran i  per implantar sistemes que permetin reduir la sensació de solitud a la llar. En educació, s’aposta per introduir la figura d’un educador comunitari, i millorar els serveis que s’ofereixen a la per a nadons, i es reserva una partida per als serveis educatius a la llar que donarà resposta a les peticions de comptar amb un servei de monitoratge que realitzi l’acollida i suport dels infants durant les primeres setmanes del curs.

Finalment, es manté l’aposta en cultura i el lleure, amb un increment de les partides de la Festa Major, que comptarà amb una dotació de 62.000 €, la partida de la Fira Mata-degolla, a la qual s’hi destinen 25.000 € i una partida nova per mantenir la sortida a Montserrat amb una dotació de 1.500 €. També es reserven 5.000 € per a benestar animal.

El document del Pressupost Municipal 2024 estarà disponible públicament a través del Portal de Transparència i la web municipal després del període d’exposició pública, que s’inicia el 22 de desembre i finalitza el 17 de gener de 2024.

Darrera actualització: 20.12.2023 | 21:46