L'Ajuntament ampliarà la zona esportiva per millorar l'oferta de serveis al municipi

Dijous, 23 de de març de 2023 a les 00:00

El consistori ha aprovat la compra d’uns terrenys de 4.800 m2 annexos al camp de futbol amb un cost total de 101.632 €. 

L’acord s’ha aprovat en el Ple Municipal ordinari celebrat el dimecres 22 de març, amb 7 vots d’ERC, 3 abstencions de Junts per Sant Quintí i 1 de l’Alternativa MES-CUP. En total, la zona esportiva tindrà  15.800 m2 i comptarà amb serveis de restauració, més instal·lacions esportives i  més aparcament. També hi ha espai, a mitjà termini, per ubicar-hi la piscina municipal.

La compra dels terrenys, en el marc del conveni signat el 2020

Aquesta operació s’aprova en el marc d’un conveni signat el 2020 entre l’Ajuntament i el titular privat dels terrenys. Concretament, el document especifica que l’operació es refereix a l’adquisició d’una parcel·la del camp de futbol que continuava sent de titularitat privada des de la inauguració d’aquest equipament el 2010. El consistori regularitza, d’aquesta manera, la situació d’aquesta parcel·la i sol·licita afegir els terrenys annexos al conveni per tal d’ampliar la zona esportiva.

L’import total de l’operació és de 101.632 €, dels quals s’han liquidat 9.000 € en els últims tres anys en el marc d’aquest conveni, el termini per comptar amb opció de compra preferent finalitzava el maig del 2023. Durant aquest període s’ha elaborat un estudi d’inundabilitat i un projecte de viabilitat, condició que s’establia per ratificar la compra dels terrenys i que ha donat com a resultat l’estudi d’ordenació de la nova zona esportiva.

Una àmplia oferta de serveis

Aquest estudi preveu la instal·lació de vestidors, una sala polivalent, un bar  i un espai d’oficines, a més d’una graderia,  dues pistes de pàdel i una pista multiesportiva. També es contempla l’ampliació de la zona d’aparcament i que s’hi pugui ubicar la piscina municipal, actualment situada al centre de la vila, amb mancances d’espais i funcionalitats. “El projecte ens permetrà agrupar més l’oferta esportiva del municipi, millorar els serveis actuals i comptar amb un punt de referència per a la pràctica de l’esport i l’esbarjo a la vila amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de la gent de Sant Quintí”, explica Pol Pagès, alcalde de Sant Quintí de Mediona, i afegeix “aquesta primera proposta ens permet presentar el concepte que proposem per a la nova zona esportiva i treballar, d’ara en endavant, en el desenvolupament del projecte definitiu i la cerca de fonts de finançament”.

El projecte es podria executar en un termini d’entre 4 i 8 anys, en diferents fases.

L’oferta esportiva a Sant Quintí

Sant Quintí de Mediona també compta amb un pavelló esportiu, diverses zones habilitades per practicar gimnàstica a l’aire lliure, dues pistes esportives (Manel Giménez i El Jardí) i una zona esportiva addicional a la Soleia. A més, el 2022 va inaugurar un parc de cal·listènia a l’espai situat entre el Pavelló i l’Institut Escola. Pel que fa a l’oferta d’activitats, l’escola esportiva ofereix patinatge, dansa, psicomotricitat, bàsquet, vòlei, gimnàstica de manteniment i diferents activitats poliesportives.

 

Darrera actualització: 23.03.2023 | 14:28