La vila manté vives les seves tradicions per Carnaval

Dimarts, 6 de febrer de 2024 a les 00:00

Sant Quintí de Mediona ha celebrat els actes del Carnaval 2024 amb un programa que ha combinat la històrica i singular comparsa de parelles amb les rues festives, que se celebren durant la resta del cap de setmana.

Els actes, que s’han organitzat en col·laboració amb la Comissió de Carnaval de Sant Quintí de Mediona, han comptat amb la participació de més de
300 persones, incloent els integrants de les comparses, les parelles i els participants del Carnaval infantil.

El divendres, un total de 18 comparses van desfilar pels carrers de la vila en la rua de grups disfressats. Es van concedir quatre premis: Millor Carrossa (Tiqui Bar), Millor disfressa de Grup (C-15), Millor disfressa de Trio o Parella (El Circ de la Gina) i Millor disfressa individual (Abuelo Millonario). El dissabte, es va celebrar la comparsa de gala amb la desfilada de 25 parelles, i diumenge, el protagonisme va ser, com és habitual, per als més petits. El Carnaval infantil va comptar amb 140 participants i els actes van concloure amb un espectacle infantil a càrrec de Virivirom.

Tradició històrica del Carnaval a Sant Quintí

La comparsa de parelles de Sant Quintí, vigent des de la dècada de 1930, és la comparsa de gala i antigament se celebrava el dimarts, coincidint amb l’inici de la quaresma, mentre que la rua de divendres, marcada per un component més festiu i de disbauxa, es va incorporar als actes del Carnaval de Sant Quintí a finals de la dècada de 1970. El Carnaval de la vila, igual que en altres localitats, ha adaptat la celebració d’aquesta festivitat al calendari modern, és per això que concentra els actes principals al cap de setmana.

Fotografies: Aureli Diaz.

Darrera actualització: 06.02.2024 | 14:21