La nova avinguda Catalunya

Dimarts, 18 de d’octubre de 2022 a les 00:00

A falta dels últims treballs elèctrics i de senyalització vial, que finalitzaran en les properes setmanes, els veïns i veïnes del municipi compten, des d’ara, amb una xarxa de serveis millorada pel que fa a l’aigua, l’enllumenat públic i la resta de serveis urbans, i un carrer més segur pels vianants i compatible amb la mobilitat dels vehicles.

L’avinguda Catalunya és una de les principals artèries de la xarxa viària del municipi:  connecta la carretera C-244 amb diverses localitzacions com la zona esportiva, els centres educatius o les Deus. Així, els treballs executats han permès millorar tant la xarxa de serveis dels veïns i veïnes que resideixen en aquest carrer com la mobilitat general amb diversos punts municipi.

Les obres s’han dut a terme en dues fases: en la primera, que va finalitzar el 2019, es va millorar la xarxa de serveis amb la instal·lació el nou enllumenat del carrer i la substitució de la xarxa d’aigua. En la segona, que ha conclòs aquest 2022, s’ha dut a terme la reurbanització del carrer i el soterrament dels serveis, una actuació que permetrà millorar el manteniment de la xarxa de cara al futur.

Un carrer més amable per als vianants

L’ampliació d’un dels costats de la vorera i la instal·lació de passos elevats a cada cruïlla han permès establir un carrer més amable per als vianants i compatible la mobilitat dels vehicles que hi circulen. Aquests treballs d’urbanització formen part de la política de modernització i millora de l’espai urbà impulsada des del consistori, i se sumen a les reurbanitzacions que es van fer anteriorment de l’eix Vilet-Roques Altes, i els carrers Baix i Ramón y Cajal.

Les obres han tingut un cost total de 576.828,25€: la primera fase va tenir un cost de 119.613,23€ i la segona, de 457.215,02€. El projecte s’ha finançat a partir de diverses vies: fons propis (291.993,12€), de la Diputació de Barcelona (230.913,74€) i també de la Generalitat de Catalunya (53.921,39€). Les obres no han suposat cap cost addicional pels veïns pel que fa a contribucions especials.

Darrera actualització: 18.10.2022 | 17:01