Es dectecta la presència a Sant Quintí de l’espècie d’insecte bernat marbrejat

Dilluns, 7 de desembre de 2020 a les 00:00

L’insecte, una espècie invasora provinent d’Àsia, és inofensiu per a persones i animals, tot i que pot afectar cultius, horts i arbres fruiters i ornamentals.

S’ha detectat al municipi l’existència de l’espècie invasora bernat marró marbrejat (Halyomorpha halys) un insecte exòtic d’origen asiàtic detectat a Europa per primera vegada el 2004 i que ja està provocant danys molt greus en cultius de determinades zones agrícoles del continent europeu. A Catalunya es va trobar inicialment a Girona el 2016 i des d’aleshores s’ha anat estenent per bona part del territori.El bernat marró marbrejat és inofensiu per a persones i animals domèstics, tot i que tot i pot tenir grans afectacions en cultius, horts i arbres fruiters i ornamentals.

En cas de localitzar individus de bernat marró marbrejat, l’Ajuntament recomana seguir les mesures preventives i de control del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya:

  • Recollir periòdicament els insectes que es trobin a casa. Es pot fer mitjançant un aspirador. Un cop s’han capturat, si es pot, s’han de treure de l’aspirador i s’han de posar amb un pot amb aigua i sabó.
  • No s’han d’alliberar els insectes a l’exterior.
  • No són recomanables els tractaments amb insecticida a casa.
  • Instal·leu mosquiteres a les finestres, tapeu forats exteriors amb malla, etc.
Darrera actualització: 08.01.2021 | 15:17