El proper dilluns Sant Quintí celebra el vot de poble a Sant Antoni de les Malalties

Dimecres, 28 d'abril de 2021 a les 00:00

La història explica que el 1652 la vila de Sant Quintí va patir una forta epidèmia de pesta bubònica i que, d’acord amb la tradició catòlica, la gent es va encomanar a sant Antoni de Pàdua perquè els deslliurés de les malalties. L’epidèmia va disminuir notablement i des d’aleshores la gent de la vila va tenir una gran devoció pel sant, i en agraïment Sant Quintí li va fer vot de poble. Des d’aquell moment cada any es renova aquest vot l’endemà del Roser de Maig, és a dir, el dilluns després del primer diumenge del mes de maig, que és sempre el dia festiu de sant Antoni de les Malalties.

Enguany aquesta tradicional festivitat tindrà lloc dilluns que ve 3 de maig i a causa de les restriccions provocades per la pandèmia no s’oficiarà cap acte religiós. Això sí, l’Església estarà oberta a qui vulgui fer ofrenes al sant de 9 14 hores i de 16 a 20 hores.

A les 6 de la tarda tindrà lloc al pati de la Biblioteca Municipal Joan Sardà i Lloret el concert de l’orquestra Gran Premier, amb música amb temes internacionals i amb cançons tradicionals catalanes. L’acte és gratuït però té l’aforament limitat, per tant, les persones interessades s’hauran d’apuntar prèviament, cosa que es pot fer presencialment al punt d’informació de l’Ajuntament, trucant al telèfon 938998028 (extensió Cultura) o enviant un correu electrònic indicant noms, cognoms i telèfons a st.quinti@diba.cat

La festivitat de Sant Antoni de les Malalties s’organitza anualment per l’Associació d’Amics de Sant Antoni de les Malalties, la parròquia i l’Ajuntament.

Darrera actualització: 27.04.2021 | 19:12