El Ferafoc celebra el seu 10è aniversari

Dijous, 23 de de setembre de 2021 a les 00:00

Per la commemoració de l'anivesari s'estrenarà el Ferafoc petit.

El proper dissabte 2 d'octubre es celebra a Sant Quintí de Mediona la sisena edició de l'espectacle FOEDUS, organitzat per l'Associació del Ferafoc de Sant Quintí de Mediona i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Quintí de Mediona, i el suport de la Diputació de Barcelona, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya. 

L'espectacle FOEDUS va neixer l'any 2016, amb la combinació de teatre, dansa, música foc i llum, on l'argument principal és la lluita contra l'enemic que vol fer desaparèixer les figures d'imatgeria festiva d'arreu del món.

Les novetats més importants d'aquesta edició és la commemoració del 10è aniversari del Ferafoc, i el naixement del Ferafoc Petit, nova figura d'imatgeria feestiva construïda per l'escultor Elias Álvarez, qeu s'incorpora amb la seva colla infantil al folklore Quintinenc i al Bestiari popular de Catalunya. Aquest any, els actes s'han adaptat a les restriccions establertes pel COVID-19.

L'espectacle serà amb públic assegut i amb reserva prèvia d'entrada a la plataforma ferafoc.eventbrite.es a partir del dia 25 de setembre a les 10h, i presencialment el mateix dia 25 de setembre, de 10 h a 13 h al local de la plaça Onze de Setembre de Sant Quintí de Mediona.

Les bèsties participants d'enguany són el Drac de Foc el Cabrot del Vendrell, la Víbria de Tarragona, el Drac de la Geltrú i el Drac de Bellvei. I com a padrins del Ferafoc Petit parcipipen, el Cabrot Petit del Vendrell, la Vibrieta de Tarragona, el Drac Petit de la Geltrú i el Drac Petit de Sant Quintí de Mediona. I com en edicons anteriors, també participarà en l'espectacle, el grup de percussió Taboo de Vilanova i la Geltrú i el grup de dansa de Sant Quintí de Mediona.

L'ambaixador del FOEDUS d'aquest edició és el cuiner i presentador de la televisió catalana, Marc Ribas, conegut per les seves aparicions als programes Cuines, Joc de cartes i Pop up Xef, tots tres de TV3.

Font: Associació Colla Ferafoc de Sant Quintí de Mediona

Darrera actualització: 23.09.2021 | 16:16