El curs s'avança per 422 alumnes de la llar i l'Institut Escola

Dimecres, 7 de setembre de 2022 a les 00:00

La Llar d’Infants El Cigronet compta amb 18 alumnes inscrits d’entre 0 i 3 anys, mentre que l’Institut Escola de Sant Quintí de Mediona té 404 estudiants matriculats d’entre 3 i 16 anys. 

Aquesta xifra pot anar variant al llarg del curs, tenint en compte que ambdós centres ofereixen la possibilitat de continuar incorporant alumnes a través de la matrícula viva.

Entre les principals novetats, cal destacar l’avançament de la tornada a les aules, que afecta a tots els alumnes de Catalunya de manera generalitzada. Dilluns va ser el torn dels alumnes d’infantil i primària, mentre que avui, 7 de setembre, és el dels estudiants d’ESO, batxillerat i FP.  A més, el curs escolar comença a l’Institut Escola amb la Junta de l’AFA renovada i amb altres modificacions que també afecten la resta de centres catalans. Cal recordar que Sant Quintí compta amb una oferta educativa que permet que els alumnes facin tota l’etapa escolar fins als 16 anys a la vila.

Jornada intensiva a l’Institut Escola

L’institut Escola de Sant Quintí de Mediona ha implantat, com la resta de centres catalans, la jornada intensiva durant el mes de setembre. Les classes comencen a les 9 h i acaben a les 13 h pels alumnes d’infantil i primària; i comencen a les 8.15 h i finalitzen a les 14.50 h pels alumnes de secundària. A més, s’ofereix una hora d’activitats de lleure fins a les 16.30 h de manera gratuïta a infantil i primària a càrrec de 6 monitors, que se sumen als 49 docents que hi ha en aquest centre el curs 2022-2023.

Modificacions en els períodes de vacances

El calendari escolar també presenta modificacions: les vacances de Nadal seran del 22 de desembre al 8 de gener del 2023. A més, les escoles disposaran d’un dia més de lliure disposició, per tant, passaran de tenir-ne tres a tenir-ne quatre. A Sant Quintí els dies de lliure disposició per la llar d’infants i l’Institut Escola seran el 28 d'octubre, el 9 de desembre, el 20 de febrer i el 9 de maig. A banda, com és habitual, dels festius determinats pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a través del calendari laboral 2023 i dels festius locals.

A més, per primer cop, el P2 serà gratuït pels infants de Catalunya, una mesura que el Departament d’Educació, explica, té la voluntat de contribuir en estendre la gratuïtat de l’escolarització de tots els infants de zero a tres anys a les escoles bressol.

Finalment, l’alumnat també veurà l’aplicació de canvis en el currículum escolar de primària i secundària, com l’impuls de l’ensenyament per competències i el treball transversal i possibles canvis en el temps que es dedica a cada matèria.

Aquesta setmana és moment de retrobaments entre tots els membres de la comunitat educativa: us desitgem bona tornada a les aules!

Darrera actualització: 07.09.2022 | 09:15