Com seran les eleccions del 14F a Sant Quintí

Dilluns, 8 de febrer de 2021 a les 00:00

L'Ajuntament trasllada el col·legi electoral al pavelló poliesportiu i es passa de 2 a 3 meses electorals.

Per les eleccions al Parlament de Catalunya previstes pel proper diumenge 14 de febrer l'Ajuntament ha organitzat un dispositiu per garantir les mesures de seguretat  a causa de la pandèmia de la covid. En primer lloc, el col·legi electoral serà al pavelló poliesportiu situat al passeig de les Deus -1 d’octubre. Així, aquest diumenge es trasllada tota l’operativa electoral a aquest nou emplaçament perquè és un espai més gran que garanteix molt millor la ventilació i els accessos segurs i diferenciats d’entrada i de sortida a l’espai. En aquest sentit, l’oficina del cens electoral ja ha enviat noves targetes censals amb aquesta ubicació, ja que les que s’han rebut encara remeten a l’escola.

En segon lloc, es passa de 2 a 3 meses electorals. Aquest escenari beneficia l’agilitat en el procés de votació i recompte perquè es reparteixen més els 1.603 electors. D’aquesta manera, les noves meses queden dividides de la següent manera:

 • Mesa A (530 electors): cognoms de la A a la F.
 • Mesa B (556 electors): cognoms de la G a la O.
 • Mesa C (517 electors): cognoms de la P a la Z.

Pel que fa al procediment de votació tindrà lloc de les 9 del matí a les 8 del vespre. L’electorat només podrà entrar per la porta de baix, que és gran i no presenta barreres arquitectòniques. Un responsable demanarà que les persones que vulguin fer ús del seu dret de vot portin la mascareta ben posada, es rentin les mans amb gel hidroalcohòlic i que respectin la distància de seguretat de 1,5 mt. Abans d’entrar es trobarà tres cues limitades amb tanques i cintes i cadascú haurà fer la que la porti a la seva mesa de votació. És recomanable portar el vot preparat de casa. Per qui no el porti hi haurà a disposició paperetes, sobre i cabina per si hi vol posar el vot de manera secreta.

Un cop dipositat el vot cada cua té un recorregut propi de sortida per garantir el mínim contacte ni aglomeració. Per la mateixa raó es demana a la ciutadania que eviti concentrar-se al voltant del lloc de votació.

Pel que fa a les meses, els membres elegits per sorteig hauran passat prèviament proves d’antígens, comptaran amb epis de protecció que se’ls facilitaran a l’inici de la jornada (mascaretes, pantalles facials, monos i guants), i les taules comptaran amb mampares prèviament instal·lades i gel hidroalcohòlic. En l' última hora de votació s'equiparan amb equips d'elevada protecció. Darrere del lloc on seuran hi haurà calefactors per garantir una temperatura confortable. S'ha previst també, durant tota la jornada un servei de neteja encarregat de garantir la higiene i desinfecció del col·legi electoral.

Finalment, es plantegen horaris recomanats de votació segons la tipologia dels electors:

 • 9 a 12 h  Col·lectius de risc
 • 12 a 19 h Votants no pertanyents a col·lectius de risc ni en quarantena
 • 19 a 20 h Persones en quarantena, contactes estrets i sospitosos

Recordar que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va decidir que les eleccions se celebressin el 14 de febrer malgrat que la mesa de partits va acordar celebrar-les el 30 de maig.


Els electors/res que hagin sol·licitat el vot per correu poden consultar l’estat de l’enviament de la documentació a la seu electrònica de l’Oficina del Cens Electoral (fent clic aquí). 

 

Mesures de seguretat

Vot preparat de casa

 • S’aconsella dur el sobre amb la papereta ja preparats de casa. Per aquest motiu, es farà una tramesa única de sobres i paperetes a tota la ciutadania. D’aquesta manera s’aconsegueix reduir el temps d’estada al col·legi electoral i s’evita tocar paperetes del centre de votació, minimitzant el risc de contagi.
 • Només podrà accedir al col·legi la persona que ha de votar, sense acompanyant, excepte si requereixi assistència.

Consulteu totes les mesures de seguretat al següent enllaç

Meses electorals 

Si heu estat escollits com a membres d’una mesa electoral, podeu trobar més informació al portal web de la Generalitat de Catalunya. També podeu consultar el manual per als membres de les meses electorals.

Calendari de la campanya electoral

 • Del 29 de gener al 12 de febrer:  campanya electoral
 • 13 de febrer: jornada de reflexió
 • 14 de febrer: jornada electoral
 • 12 de març: últim dia per a la constitució del Parlament
Darrera actualització: 10.02.2021 | 09:08