Cicle de tallers per fomentar la reutilització dels residus

Dilluns, 3 de d’abril de 2023 a les 00:00

L’Ajuntament de Sant Quintí de Mediona i la Mancomunitat Penedès-Garraf organitzen un cicle de tallers per fomentar la reutilització dels residus. Al llarg de tres setmanes s’oferiran formacions pràctiques per aprendre a reciclar objectes i materials en desús sense sortir de casa i transformar-los en un nou producte útil. 

L’objectiu és conscienciar sobre la importància de reduir la generació de residus, oferir alternatives per allargar la seva vida útil i aprofitar al màxim les seves propietats.

Tallers per aprendre a elaborar sabó, personalitzar roba i fer compostatge

Dijous 13 d’abril es realitzarà un taller de fabricació de sabó a partir de l’oli usat de casa. Cal tenir en compte que l’oli vegetal que fem servir per cuinar no es pot llençar per l’aigüera ja que provoca embussos a les canonades i males olors, a més de contaminar les aigües i suposar una dificultat afegida a les depuradores. Per evitar tots aquests problemes s’ha de llençar al contenidor corresponent o bé portar-lo a la deixalleria o, com es proposa en aquest taller, fabricar el nostre propi sabó.

Dijous 27 d’abril s’organitza un taller de compostatge per fabricar compost per al nostre hort o jardí a partir de les restes vegetals i de la brossa orgànica. El procés de fabricació d’aquest adob és molt senzill, ja que es fa a partir de processos naturals i no necessita gaire manteniment ni eines complexes. L’Ajuntament de Sant Quintí ofereix una reducció del 10% de la quota tributària de la taxa de recollida d’escombraries per als usuaris que autogestionin la brossa orgànica a través de sistemes d’autocompostatge.

Per acabar, dijous 4 de maig es realitzarà un taller de customització de roba o upcycling, per donar una segona vida en aquella roba que ja no ens posem, transformant-la en una peça totalment diferent afegint o canviant diversos elements. L’objectiu del taller és donar eines per a allargar la vida útil de la nostra roba, estalviant comprar noves peces, i alhora reduint la contaminació que genera el model de fast fashion actual.

El tallers es realitzaran a la Sala de la llar de foc del Centre Cultural el Jardí, de 18.30h a 20 hores. Les inscripcions són gratuïtes i es poden fer fins al dia d'abans de l'activitat mitjançant aquest formulari:  https://forms.gle/1e3Eb5LpfvPF7FARA

Les xarxes socials de l’Ajuntament també oferiran informació per conscienciar sobre cadascuna de la temàtica dels tallers.

 

Darrera actualització: 03.04.2023 | 15:32