Bernat Catasús, investit nou alcalde de Sant Quintí de Mediona

Dilluns, 19 de juny de 2023 a les 00:00

Aquest dissabte s’ha constituït el nou Ajuntament de Sant Quintí de Mediona en Ple Municipal Extraordinari. Els 11 regidors i regidores electes han pres possessió del càrrec i Bernat Catasús ha estat investit nou alcalde de Sant Quintí amb els 5 vots favorables del seu grup, Impulsem Sant Quintí, i el vot del Partit Popular. 

Catasús substitueix a Pol Pagès, del grup municipal Esquerra Republicana de Catalunya, que havia ostentat l’alcaldia des del 2015.

Un govern renovat

La llista encapçalada per Catasús va ser la més votada a Sant Quintí de Mediona, amb el 42,89% dels vots (480 vots), el que va permetre a Impulsem Sant Quintí obtenir un total de 5 regidors amb els quals governarà en minoria: “avui comença una nova etapa a Sant Quintí, amb un govern renovat, amb noves idees i noves maneres de fer però el més important és que tenim un govern al costat de la gent, que vol escoltar a tothom i no deixar ningú enrere”, ha afirmat Catasús durant el seu primer discurs com a alcalde.

Durant la intervenció, ha assenyalat el potencial de Sant Quintí en diferents àmbits: “tenim el polígon que ens genera molts llocs de treball i impostos, tenim una escola institut, una llar d’infants, un casal d’avis... potenciarem tots aquests equipaments”. També ha explicat els reptes que afronta en aquesta legislatura, tant a nivell local com comarcal i regional “necessitem una xarxa de transport públic potent, necessitem arreglar temes com la corba de la passada, fer front a l’emergència climàtica, oposar-nos a grans infraestructures que no es corresponen amb l’interès general com la MAT, col·laborar i decidir des del poble on i com posar plaques solars, entre molts altres”.

La composició de la corporació municipal

Aquesta legislatura la corporació municipal compta amb la representació de tres grups polítics: Impulsem Sant Quintí (5 regidors), ERC, que passa a formar part de l’oposició (5 regidors), i el PP, que torna a tenir representació al consistori amb  1 regidor a l’oposició. En aquest sentit, Catasús, ha estès la mà a la resta de formacions polítiques que conformen el consistori i ha manifestat la voluntat de treballar per continuar trobant coincidències en benefici de Sant Quintí  “espero poder teixir aliances i tirar endavant projectes.  Posarem en marxa comissions informatives i totes les eines necessàries per tal  que la coordinació entre grups municipals sigui real i hi hagi comunicació entre tots”, també, ha indicat, “tenint en compte a la CUP”, que en aquesta legislatura ha quedat fora del consistori.

Els regidors i regidores electes que conformen la corporació municipal són: Bernat Catasús Mora, Mireia Renom Ventura, Jordi Poch Mallandrich, Alba Raventós Valades i Antoni Luesma Gari (Impulsem Sant Quintí); Pol Pagès i Pont, Lídia Grau Caballero, Gisela Mora Vallès, Toni Almirall Marín i Laia Sueiro Sabaté (ERC); i Raquel Valls Bonet (PP). D’entre els 11 regidors que conformen la corporació n’hi ha 2 que s’estrenen per primer cop al consistori: l’Alba Raventós i l’Antoni Luesma.

Finalment, Catasús ha agraït la tasca que han realitzat els alcaldes i regidors que l’han precedit, i ha recalcat el paper cabdal que van tenir en el seu moment regidors com Josep Maria Poch i Miquel Florido. També ha remarcat el rol que tenen les entitats i els treballadors municipals a la vila i ha recalcat la voluntat de governar posant a les persones en el centre: “treballarem perquè les persones visquin bé a Sant Quintí. Hem de parlar de propostes i fer-ho en positiu, buscant els punts de trobada, Sant Quintí som tots els representants del Ple, els seus ciutadans, les empreses, els autònoms, les entitats”.

El Ple d’Investidura, que s’ha gravat per primer cop utilitzant el sistema de videoactes en una prova pilot, estarà disponible pròximament a través d’aquest enllaç: https://videoactes.santquintimediona.cat/.

Darrera actualització: 19.06.2023 | 15:12