Arriba l’obra de teatre “Mort a les cunetes” a Sant Quintí

Dimecres, 6 de d’octubre de 2021 a les 00:00

El Centre cultural El Jardí acull l’espectacle teatral “Mort a les cunetes”, del manresà David Pintó i l’igualadí Joan Valentí, la nit del dissabte 9 d’octubre. 

La funció inicia a les 22.00 h a la Sala Polivalent. Les entrades tenen un cost de 5 euros i es poden adquirir anticipadament accedint al portal web Entradium.     

L’obra, basada en fets reals, escenifica els assassinats de nou presoners republicans afusellats que va cometre la Guàrdia Civil  a la Fossa de Can Maçana, a la mitjanit del 9 de febrer de 1939. Pintó i Valentí han creat la peça teatral adaptant el llibre d’Albert Fàbrega, descendent d’una de les víctimes dels ”Fets de Súria”.

“Mort a les cunetes” reconstrueix la història a través de cinc monòlegs que tenen lloc en diferents moments temporals, però situats al lloc de l’afusellament. Els personatges donen veu a persones relacionades amb la barbàrie: Jaume Ollé, emboscat a la zona que va sentir els trets; Teresa Mabras (“La Maciana”), represaliada amb el pacte de la fam; Nicomedes Salguero, guàrdia civil que comandava l’escamot; Rita Soler, falangista i delatora; i en Josep Nin, el supervivent de l’afusellament que ha permès reconstruir la tragèdia.

Darrera actualització: 06.10.2021 | 11:59