Aquest dilluns s'entra a la fase 1 de desconfinament

Divendres, 15 de maig de 2020 a les 00:00
L'Ajuntament recomana precaució ja que encara continua l'estat d'alarma i que cal seguir actuant amb responsabilitat.

Aquest divendres a la tarda el Ministeri de Sanitat ha confirmat que a partir de dilluns l’Alt Penedès (llevat de Gelida i Sant Llorenç d'Hortons) entra a la fase 1 del desconfinament progressiu. El pas de la fase 0 a la 1 comporta que, a partir de dilluns 18 de maig, es podran fer trobades socials o familiars de fins a 10 persones, a casa i a l’espai públic, a qualsevol hora respectant la distància de seguretat de 2 metres o bé amb mesures de protecció alternatives. Es podrà circular lliurement dins de la comarca en els municipis que hagin passat a la fase 1, però només es recomana fer-ho si és imprescindible. Els comerços i locals de menys de 400 m2 poden obrir sense cita prèvia i amb un terç de l’aforament.

Una altra de les mesures que comporta el pas a la fase 1 és que les terrasses poden obrir amb la meitat de les taules, que han d’estar a un mínim de 2 metres, i per a grups de màxim 10 persones. Els allotjaments turístics poden obrir, excepte zones comunes. Amb aforament limitat i restriccions poden obrir biblioteques, museus, auditoris, teatres i cinemes.

Es mantenen les recomanacions, a empreses i treballadors, de teletreball i de mesures de conciliació i reorganització per reduir la mobilitat per motius d’activitat laboral. Les persones que no puguin complir amb condicions de teletreball i s’hagin de desplaçar per desenvolupar la seva activitat laboral han de tenir en compte les mesures de prevenció i seguretat previstes.

Pots consultar la informació del Departament de Salut

Darrera actualització: 04.09.2020 | 13:36